A. Dulkys sureagavo į kritiką: dėl konkrečių ministrų ateities nuspręs prezidentas su premjere

  • Teksto dydis:

Reaguodamas į pastarosiomis dienomis į iš Prezidentūros ir medikų bendruomenės skriejančią kritiką dėl savo darbo, sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys sako, kad, nepaisant jos, jaučia turįs šalies vadovo Gitano Nausėdos paramą.

„Prezidentas pasirašė visus būtent tokius sveikatos sistemos reformų įstatymus ir nuosekliai skatina juos įgyvendinti. Tokia prezidento parama mūsų pokyčių įstatymų įgyvendinimui visus motyvuoja“, – trečiadienį Eltai pateiktame komentare teigė ministras.

Visgi jis taip pat pažymėjo, kad jeigu iki kadencijos pabaigos likus vos keletui mėnesių būtų nuspręsta jį pakeisti, politikas tokį sprendimą gerbtų.

„Pradėtų reformų įgyvendinimas yra visų bendras darbas ir bus bendra sėkmė, o dėl konkrečių ministrų ateities nuspręs prezidentas su mūsų šalies premjere ir tikrai tikiu, kad priims Lietuvai pačius geriausius sprendimus. O kokius jie priims, tokius aš ir gerbsiu“, – pridūrė A. Dulkys.

ELTA primena, kad G. Nausėda yra teigęs, jog verta kritiškai peržiūrėti kadenciją baigiančios Vyriausybės sudėtį. Šalies vadovas užsiminė, kad turi konkrečias pavardes ministrų, kuriuos, jo požiūriu, būtų galima pakeisti po to, kai Vyriausybė grąžins įgaliojimus. Prezidentūra leido suprasti, kad labiausiai abejojama žemės ūkio ministro Kęstučio Navicko darbu.

Visgi, antradienį „Žinių radijuje“ šalies vadovo vyriausioji patarėja Irena Segalovičienė išsakė pastabų ir A. Dulkiui. Ji leido suprasti, kad pastarajam pasitraukus iš ministerijos vadovo kėdės sveikatos sistemoje atsirastų lyderių, galinčių užimti šią poziciją.

Kaip numato įstatymas, Vyriausybė grąžina savo įgaliojimus, kai išrenkamas prezidentas. Įgaliojimai laikomi grąžintais, kai ministras pirmininkas įteikia šalies vadovui raštišką pareiškimą. Savo ruožtu prezidentas paveda jai eiti pareigas tol, kol bus gauti nauji Seimo įgaliojimai ir bus suformuotas nauja Ministrų kabinetas.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

X

X portretas
Labai panašus i Šimonyte gal brolis

Ta aliosa

Ta aliosa  portretas
Vyt lauk is sveikatos apsaugos ninisterijos ir taskas.

Nu.....ir

Nu.....ir portretas
Ką gero per šiuos metus nuveikė šis žmogus?????.negalima sakyt ,kad nieko,ogi visiškai sugriovė ir taip sugriuvusią medicinos sistemą.Nu tik sėkmingai pabuvojo prie lovio,daugiau nieko.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių