G. Landsbergis: neabejoju, kad Seimo rinkimams pasiūlysime solidžią, patyrusią komandą

  • Teksto dydis:

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) pirmininkas Gabrielius Landsbergis neabejoja, jog jo vadovaujami konservatoriai į Seimą žengs su kompetentinga, solidžia ir patyrusia kandidatų komanda. Politikas džiaugėsi, jog dauguma vidiniame kandidatų sąrašo reitingavime balsavusiųjų – ne partiečiai, tačiau politinei jėgai prijaučiantys žmonės.

„Džiaugiuosi, kad TS-LKD į savo atrankos procedūras maksimaliai įtraukia visuomenę. Štai ir šįkart partijos pirminio sąrašo reitingavime dalyvavo daugiau piliečių, nepriklausančių partijai negu partijos bilietą turinčių narių. Tai sveikos, atviros, demokratinės bendruomenės požymis“, – Eltai perduotame komentare nurodė G. Landsbergis.

„Gerbiame šį žmonių pasirinkimą ir neabejoju, kad Seimo rinkimams pasiūlysime kompetentingą, solidžią, energingą ir kartu patyrusią komandą“, – pridūrė jis.

ELTA primena, kad praėjusį savaitgalį vyko vidiniai TS-LKD rinkimai, kurių metu reitinguotas kandidatų į Seimą sąrašas. Į pirmąją poziciją išreitinguotas krašto apsaugos ministras Laurynas Kasčiūnas. Antroji – švietimo, mokslo ir sporto ministrė Radvilė Morkūmnaitė-Mikulėnienė, trečias – Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas Mindaugas Lingė.

Toliau sąraše – ministrės Gintarė Skaistė, Agnė Bilotaitė, buvusi ministrė Monika Navickienė, Seimo Socialinių reikalų ir darbo komiteto pirmininkė Paulė Kuzmickienė, Aplinkos komiteto pirmininkė Aistė Gedvilienė, Seimo nariai Audronius Ažubalis, Matas Maldeikis ir kiti.

Konservatorių lyderis, užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis, kaip ir premjerė Ingrida Šimonytė, nebuvo reitinguojami. Tiesa, G. Landsbergis yra pareiškęs, jog neketina vesti partijos sąrašo į Seimą ir siūlo tai daryti ministrei pirmininkei.

Ši savo ruožtu anksčiau žurnalistams yra teigusi, jog atsakys dėl tokio siūlymo pasibaigus vidiniam sąrašo reitingavimui.

Pirmadienį Eltai politikė teigė sprendimą turinti. Tačiau ji neatskleidė savo pozicijos, tikindama, kad praneš tai visai žiniasklaidai vienu metu.

Seimo rinkimai vyks šių metų spalio 13 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

omg

omg portretas
Eina na...ktį šis kgb dėdulės silpnaprotis, buki bukalarai jau tiek prisišiko per šią jų kadenciją, bet tas dar vis liežuviu mala ir mala.

omg

omg portretas
Eina na...ktį šis kgb dėdulės silpmaprotis, jau bukalarai tiek prsišiko per kadenciją, bet tas dar vis liežuviu mala.

Tai yra libervatorių elitas

Tai yra libervatorių elitas portretas
Nevykėlių partija turi nevykėlį partijos vadovą-milijonierių kuriam viskas duodama be eilės ir visa kas geriausia postai, pareigos kuriomis nereikėtų turėti atsakomybę. Yra ir gera naujiena, tokia šeimos partija neprileidžia artyn lyderių todėl jau dabar matosi vidutinybių ar senų komunistų šutvė K.Masiulis, Maldeikis, Pavilonis , Bilotaitė, Slušnys ir t.t.
VISI KOMENTARAI 42

Galerijos

Daugiau straipsnių