G. Landsbergis nemato M. Navickienės atsakomybės dėl ryšių su „Foxpay“ vadovais

Valdančiųjų konservatorių partijos lyderis Gabrielius Landsbergis nemato socialinės apsaugos ir darbo ministrės Monikos Navickienės atsakomybės dėl jos ryšių su institucijų akiratyje atsidūrusios finansinių technologijų įmonės „Foxpay“ savininke Ieva Trinkūnaite bei jos sugyventiniu, anksčiau už finansinius nusikaltimus kalėjusiu Vilhelmu Germanu.

G. Landsbergis, kaip ir M. Navickienė, tikina, kad dėl „Foxpay“, kuriai anksčiau vadovavo ministrės sutuoktinis, veiklos nėra jokio ministrės viešųjų ir privačių interesų konflikto.

Politikas teigė susipažinęs su ministrės premjerei Ingridai Šimonytei pateiktais atsakymais dėl jos ryšių su V. Germanu.

„Iš atsakymų yra aiškūs keli dalykai – kad su pačios ministrės veikla minimi asmenys nėra niekaip susiję. Nėra nei interesų konflikto, nei interesų konflikto regimybės. Nėra niekaip įtakoti ministrės sprendimai, jos darbai, jos profesinė erdvė“, – antradienį žurnalistams Seime sakė G. Landsbergis.

„Kas svarbiausia politikui, kad jo veiksmai, už kuriuos jis pats atsako, nebūtų kaip nors įtakojami ar suteršti kažkokiais įtarimais. To nėra“, – pabrėžė jis.

Pati M. Navickienė antradienį žurnalistams teigė neturinti priežasčių trauktis iš posto, nes nemato jokios „viešojo ir privataus intereso konflikto regimybės“.

Iš atsakymų yra aiškūs keli dalykai – kad su pačios ministrės veikla minimi asmenys nėra niekaip susiję.

Pasak TS-LKD pirmininko, M. Navickienė jau paaiškino tiek apie ryšius su I. Trinkūnaite, kuri yra jos sutuoktinio Mindaugo Navicko brolio žmonos sesuo, tiek apie sąsajas su V. Germanu.

„Suprantu, kad ministrė su jais neturi jokio ryšio ir tai yra kažkokie tik atsitiktiniai susidūrimai“, – pabrėžė G. Landsbergis.

„Manau, kad tai yra daugiau sutuoktinio sprendimo laukas. Iš to, kiek esame supažindinti, galiu pasakyti, kad jis tuos sprendimus priėmė ir tą veiklą nutraukė“, – pridūrė politikas, paklaustas, ar nemato M. Navickienės moralinės atsakomybės dėl M. Navicko bendro darbo su V. Germanu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Protinga moteris, matyt trukde kažkam

Protinga moteris, matyt trukde kažkam portretas
O visi ,kurie valstybės tarnyboje, pasidomėkite, kai vykstate kažkur ar nėra kartu kažkada teistų asmenų, nes Lietuva maža.

tai

tai portretas
Jei apsivagia "teisingiausios" partijos ministrai, tai čia viskas gerai

...

... portretas
Anukas daunas
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių