G. Nausėda 76 kariūnams suteikė pirmąjį karininko laipsnį

  • Teksto dydis:

Ketvirtadienį Simono Daukanto aikštėje Vilniuje prezidentas Gitanas Nusėda 76 Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijos kariūnams suteikė pirmąjį karininko – leitenanto – laipsnį.

Kariuomenės duomenimis, 61 vaikinas ir 15 merginų prisiekė „ištikimai tarnauti Lietuvos valstybei, negailėdami jėgų ir gyvybės ginti tėvynę, jos laisvę ir nepriklausomybę“.

„Pirmąjį Lietuvos karininko laipsnį gavote nelengvu mūsų šaliai ir visai Europai metu. Tuo metu, kai kaimynystėje valstybė agresorė beatodairiškai mindo tarptautinę teisę, jums tenka užduotis tvirtai stovėti Tėvynės sargyboje. Vadovauti Lietuvos kariams ir rodyti jiems pavyzdį. Užtikrinti, kad visi Lietuvos piliečiai būtų pasirengę ginti savo šalį“, – per ceremoniją sakė prezidentas.

Pasak jo, dabartinis Lietuvos saugumas nėra savaime suprantamas dalykas, jį užtikrinti ir palaikyti reikia bendrų pastangų.

Geriausiam akademijos absolventui krašto apsaugos ministras Laurynas Kasčiūnas, kaip kario garbės simbolį, įteikė kardą.

31-osios laidos kariūnai Karo akademijoje studijavo pagal nacionalinio saugumo ir gynybos, gynybos technologijų vadybos ir tarptautinių santykių universitetinių bakalauro studijų programas, rengti pagal karinio rengimo programą. 

Kariuomenės teigimu, dar du kariūnai Vilniaus Gedimino technikos universiteto Antano Gustaičio aviacijos institute baigė orlaivių pilotavimo magistrantūros ir bakalauro avionikos studijų programą, o karinio rengimo programą baigė Lietuvos karo akademijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Komentarijus

Komentarijus portretas
Prisiminiau dainą kur buvo žodžiai "atėjo kariūnai sušaudė brazauska"

G. Nausėda 76 kariūnams suteikė pirmąjį

G. Nausėda 76 kariūnams suteikė pirmąjį portretas
ir paskutinįjį karininko laipsnį.

Žilvinas Ručys

Žilvinas Ručys portretas
cirkai , sakau darbo vieta prazidentas , tai pramoga ir šūdo malimas , Lietuvos pinigų taškymas ir apvaginėjimas . Beje , aferiste - vagie gitanai nausėda tu mane apvogei kartu su seimo nariais , kaip ir Lietuvą
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių