G. Nausėda pokyčius Vyriausybėje su premjere tikisi aptarti artimiausiu metu

Apie poreikį keisti kai kuriuos ministrus kalbantis prezidentas Gitanas Nausėda tikisi šį klausimą su Vyriausybės vadove aptarti artimiausiu metu. Anot jo, preliminarūs pokalbiai su Ingrida Šimonyte jau vyko.

„Kiek galima greičiau“, – paklaustas, kada tikisi susitikti su premjere, pirmadienį žurnalistams teigė G. Nausėda.

„Preliminarūs pokalbiai (su ministre pirmininke – ELTA) jau vyko. Tikiuosi, kad nuomonė iš esmės nepasikeitė dėl kai kurių ministrų darbo. Jeigu taip, aš manau, galėtume labai greitai finalizuoti šį procesą ir susikoncentruoti kitiems darbams“, – pridūrė jis.

Šalies vadovo teigimu, Vyriausybės atnaujinimas yra prasmingas net likus vos trims mėnesiams iki Seimo rinkimų.

„Raudona lemputė įsižiebia tada, kada to sektoriaus bendruomenei tampa beveik nebeįmanoma susikalbėti su ministru. Tada jau nėra svarbu, kiek mėnesių liko iki kitų Seimo rinkimų“, – pabrėžė prezidentas.

Visgi, kurie ministrai bus keičiami, G. Nausėda ir toliau neatskleidžia.

Pirmadienį prezidentas pasirašė dekretą, kuriuo paskyrė I. Šimonytę Vyriausybės vadove ir pavedė jai per 15 dienų sudaryti ir pateikti Ministrų kabinetą.

ELTA primena, kad šalies vadovas yra teigęs, jog turi konkrečias pavardes ministrų, kuriuos, jo požiūriu, būtų galima pakeisti po to, kai Vyriausybė grąžins įgaliojimus. Prezidentūra leido suprasti, kad labiausiai abejojama žemės ūkio ministro Kęstučio Navicko darbu. Pastarosiomis savaitėmis kritikos žeriama ir sveikatos apsaugos ministro Arūno Dulkio atžvilgiu.

Pati premjerė yra teigusi, kad svarstant Vyriausybės atnaujinimą reikia įsivertinti, ar šie pokyčiai iš tiesų leistų pasiekti geresnę kokybę atitinkamose srityse.

„Reikia žiūrėti iš racionalumo taško, ar pokytis iš tikrųjų leidžia pasiekti kažkokią geresnę kokybę. Ko nesinorėtų, tai, kad mes toje kaitoje asmeniškumų klausimus spręstume. Tikslas turėtų būti, kad mes kažką pagerintume. Tokioje dvasioje tos diskusijos ir gali vykti“, – anksčiau žurnalistams teigė I. Šimonytė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių