G. Nausėda: R. Morkūnaitė-Mikulėnienė galėtų būti tarp kandidatų į švietimo ministrus

Šalies vadovas Gitanas Nausėda sako, kad ne vienerius metus politikoje dalyvaujanti konservatorių frakcijos Seime seniūnė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė galėtų būti įvardijama tarp kandidatų į Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos vadovo postą.

„Ponia Mikulėnienė iš tikrųjų yra gana patyrusi politikė, nors ir jauna. Ji galėtų būti tarp kandidatų ir tai, be kita ko, būtų ir politinės atsakomybės prisiėmimas, palyginti su tais kitais variantais, kurie gal būtų alternatyvūs, kai mes ieškotume ministro iš ministerijos gelmių. Na, mes turėjome jau tokį variantą visai neseniai, šis variantas nepasiteisino ir tai reikia atvirai pripažinti“, – trečiadienį LRT televizijai tvirtino prezidentas.

ELTA primena, kad prieš savaitę G. Nausėda nurodė, jog premjerė Ingrida Šimonytė jam pateikė dvi kandidatūras švietimo, mokslo ir sporto ministro postui užimti.

Tiesa, praėjusią savaitę ministrė pirmininkė taip pat neoficialiai užsiminė, kad tarp galimų kandidatų matytų konservatorę R. Morkūnaitę-Mikulėnienę.

Kaip skelbta anksčiau, kilus nepasitenkinimui dėl tarpinių vienuoliktokų patikrinimų, iš švietimo, mokslo ir sporto ministro pareigų pasitraukė Gintautas Jakštas.

Laikinai vadovauti ministerijai pavesta socialinės apsaugos ir darbo ministrei M. Navickienei. Visgi, tęsiantis skandalui dėl finansinių technologijų įmonės „Foxpay“, iš ministrės pareigų ji pasitraukė.

Savo ruožtu prezidentas praėjusią savaitę vylėsi, kad sutarimas su premjere dėl švietimo ministro kandidatūros bus kelių savaičių perspektyvoje. Visgi, pasak jo, naujasis ministerijos vadovas greičiausiai bus tvirtinamas liepos mėnesį, kai spręsis ir Vyriausybės įgaliojimų klausimas.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gdh

Gdh portretas
Vagzalo kuratorė galėtų būti sita ozio sudo laizytoja

Inter

Inter portretas
svarbu kėdė, pareigų skambesys ir mokami pinigai - čia išiuolaikinio jaunimo supratimas apie darbą. O ką reikės dirbti, už ką atsakyti (čia iš vis neaiškus žodis jiems), visiškai nesvarbu. Svarbiausi, kad visi draugeliai žinos, kad aš- ministrė, ir tiek gaunu algos. Tuo ir baigiasi kompetencija ir supratimas.

Rita

Rita portretas
pirmiau peržiūrėkit metus atgal - kur važiavo, su kuo, ką pirko, su kuo gėrė... Nes vėl iššoks koks eilinis apsišikimas, kaip tai būdinga dabartiniams valdantiesiams:))
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių