G. Nausėda tikisi kitą savaitę pradėti diskusijas dėl EK portfelių

Prezidentas Gitanas Nausėda viliasi ateinančią savaitę pradėti pokalbius dėl būsimos naujos Europos Komisijos (EK) portfelių.

„Manau, kad galime pretenduoti į ganėtinai platų spektrą portfelių, tiek ekonomikos, tiek susijusių su plėtra. Konkurencija, be jokios abejonės, bus. Manau, kad jau ateinančią savaitę pradėsime konsultacijas“, – žurnalistams ketvirtadienį sakė šalies vadovas.

Jis kiek anksčiau ketvirtadienį pasirašė dekretą, kuriuo pritarė konservatoriaus europarlamentaro Andriaus Kubiliaus kandidatūros siūlymui į EK narius.

Prezidentas teigė taip pat nusiuntęs tai patvirtinantį laišką Komisijos pirmininkei Ursulai von der Leyen (Urzulai fon der Lajen). Anot šalies vadovo, atsakyme jis akcentavo A. Kubiliaus patirtį, gebėjimus priimti savalaikius sprendimus, orientaciją į rezultatą bei platų užsienio politikos klausimų išmanymą.

„Tai visiškai atitinka mano ir visos valstybės viziją, kad turime žvalgytis į mūsų Rytų partnerius, taip pat ir Vakarų Balkanų valstybes, nes Lietuva, remdamasi savo patirtimi Europos Sąjungoje, yra tikrai nuoširdi šalininkė, kad kuo daugiau valstybių prisijungtų prie ES“, – sakė jis.

Tai visiškai atitinka mano ir visos valstybės viziją, kad turime žvalgytis į mūsų Rytų partnerius, taip pat ir Vakarų Balkanų valstybes, nes Lietuva, remdamasi savo patirtimi Europos Sąjungoje, yra tikrai nuoširdi šalininkė, kad kuo daugiau valstybių prisijungtų prie ES.

A. Kubiliaus kandidatūrai dar turės pritarti Seimas. Pirmojo parlamento vicepirmininko Jurgio Razmos teigimu, kad dėl to svarstoma rugsėjo 3 dieną šaukti neeilinę Seimo sesiją.

Europarlamentaro, ekspremjero A. Kubiliaus kandidatūra į EK teikiama prieš tai G. Nausėdai atmetus konservatorių lyderio, užsienio reikalų ministro Gabrieliaus Landsbergio kandidatūrą.

Vyriausybė šalies vadovui teikė vieną kandidatūrą iš Lietuvos, nepaisant to, kad U. von der Leyen pageidavo dviejų – vyro ir moters.

„Ko gero, bus kiek sunku siekti lyčių lygybės principo, kadangi pagal preliminarius duomenis, daugelis valstybių siunčia vieną kandidatą ir šiuo metu dominuoja vyrai. Gaila, kad taip atsitiko (...), bet mano nuomone, svarbiausia siekti, kad būtų kompetentingi komisarai“, – sakė G. Nausėda.

Šalies vadovas pabrėžė besitikintis, jog pavyks suformuoti darbingą EK, o dviejų kandidatų teikimas lemtų nereikalingą konkurenciją tarp jų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Taigi taigi

Taigi taigi portretas
> Nesuprantu ......................... Nieko nuostabaus, kad nesupranti. Daugelis idiotų ne viską supranta.

Taigi taigi

Taigi taigi portretas
Ursulai von der Leyen (Urzulai fon der Lajen) iki pilnos laimės tik ir trūksta diskusijų su mūsų Prezidentu. Ką ji vargšė darytų nepadiskutavusi su mūsų Prezidentu?

Nesuprantu

Nesuprantu portretas
Kam ten siūsti visiškai bukus mūsų politikus? + jie niekada nedirba Lietuvai..Išskyrus gal buvusi Jakeliuna ar koki Rope Neturim normalių, protingų sugebančių dirbt atsakingam poste, žmonių tai nx iš viso reik?Jie tik niekiniai atstovai
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių