Į LVŽS štabą atvykęs I. Vėgėlė sprendimą dėl savo ateities politikoje žada per mėnesį

Į Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) rinkimų štabą Europos Parlamente nešinąs braškėmis atvykęs buvęs kandidatas į prezidentus advokatas Ignas Vėgėlė sprendimus dėl savo ateities žada mėnesio eigoje.

„Na, o kalbant, apie mano paties asmeninį apsisprendimą, aš jį netrukus paskelbsiu. Per mėnesį tikrai bus sprendimas. Toliau save matau politikoje ar geriau realizuočiau tikslus ir tuos įsipareigojimus, kuriuos daviau žmonėms būdamas ne politikoje“, – žurnalistams sekmadienį sakė prezidento rinkimuose gegužę trečias likęs I. Vėgėle.

LVŽS per prezidento rinkimus palaikė I. Vėgėlę, dėl to iš rinkimų atšaukė savo iškeltą Seimo nario Aurelijaus Verygos kandidatūrą.

Advokatas per šiuos rinkimus surinko 12,35 proc. rinkėjų balsų.

Toliau save matau politikoje ar geriau realizuočiau tikslus ir tuos įsipareigojimus, kuriuos daviau žmonėms būdamas ne politikoje.

„Pagarba, pagarba žmogui, visų pirma Aurelijui Verygai, kuris parėmė mane prezidento rinkimuose, atsiimdamas savo kandidatūrą, jau finale, surinkęs reikiamą balsų skaičių, ir parama jam kartu ir „valstiečiams“, – paklaustas, kodėl atvyko į „valstiečių“ štabą kalbėjo I. Vėgėle.

Opozicinių „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis yra teigęs, jog kitą savaitę planuoja su I. Vėgėle kalbėtis apie galimą tolesnį politinį bendradarbiavimą.

„Reikia įvertinti Europos Parlamento rinkimus. Reikia analizuoti ir galvoti, kaip galima sutelkti partijas, paremti „valstiečius“, kad būtų galima sudaryti valdančiąją daugumą Lietuvos parlamente“, – sakė advokatas.

„Galvodamas apie ateitį galvoju, kur geriausiai galėčiau realizuoti tuos įsipareigojimus. Akivaizdu, kad šimtu procentų negalėsiu jų realizuoti, nes tai buvo prezidentiniai įsipareigojimai, bet bent jau tam tikrą dalį tai savaime suprantama. Būdamas opozicijoje turbūt nelabai gali realizuoti tų įsipareigojimų, kuriuos duodi žmonėms. Tu turi būt pozicijoje, o pareigos ir kiti dalykai čia yra antraeilis dalykas“, – pažymėjo jis.

LVŽS pirmininkas Ramūnas Karbauskis sekmadienį sakė besitikintis, kad I. Vėgėlė toliau dalyvaus politikoje.

„Aš labai norėčiau, kad I. Vėgėlė dalyvautų politikoje. Pirmiausia, dėl to, kad mes tada turėtume daug stipresnių politikų būtent tradicinių vertybių pusėje, būsimas Seimas, kurį formuos kita valdančioji dauguma, turėtų būti daugiau linkęs tradicinėms vertybėms atstovauti. Tai yra šeimos klausimai, valstybės, tautos, kalbos klausimai, ne narkotikai, ne kas nors panašaus, kas buvo šitą kadenciją“, – LRT televizijai sakė R. Karbauskis.

Anot jo, ar I. Vėgėlei bus siūloma vesti LVŽS kandidatų sąrašą į Seimą, spręs partijos taryba.

Seimo rinkimai vyks spalio 13 dieną.

Šiuo metu LVŽS Seime turi 19 atstovų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

???

??? portretas
Ulybka kai š kandes stipriai negatyvščikas ko jis tikisi?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių