I. Šimonytė įvardijo, kada planuoja su prezidentu aptarti švietimo ministro klausimą

Premjerė Ingrida Šimonytė sako planuojanti su prezidentu aptarti švietimo, mokslo ir sporto ministro kandidatūrą po savo komandiruotės, kuri vyks šią savaitę.

„Labai tikiuosi, kad turėsiu galimybę šitą klausimą aptarti su prezidentu ne per žiniasklaidą. Ketinu tą padaryti kai tik grįšiu iš komandiruotės“, – antradienį žurnalistams Elektrėnuose nurodė ministrė pirmininkė.

„Kandidatų aš turiu visada, bet man reikia ne šiaip kandidatų, o dirbančio ministro ministerijoje. Ir manau, kad aptarsime šitą klausimą su prezidentu akis į akį, o paskui jau informuosime visuomenę“, – pridūrė I. Šimonytė.

Kaip BNS patvirtino premjerės spaudos tarnyba, ji į komandiruotę išvyksta trečiadienį ir grįš savaitės pabaigoje.

Nuolatinio švietimo ministro Lietuva neturi nuo balandžio, kai iš šių pareigų pasitraukė Gintautas Jakštas. Jis atsistatydino nesutardamas su premjerės komanda, kaip turėtų būti sprendžiamos vienuoliktokų tarpinių patikrinimų problemos.

Dėl tarpinių patikrinimų anksčiau pavasarį kilo moksleivių, jų tėvų ir dalies mokytojų nepasitenkinimas. Anot jų, dalis užduočių buvo nekorektiškos.

Šiuo metu švietimo ministerijai laikinai vadovauja socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė.

Prezidentas Gitanas Nausėda LRT laidai „Dienos tema“ pirmadienį teigė, jog rasti kandidatą į švietimo ministro kėdę, kuris dirbtų tik kelis mėnesius iki naujos Vyriausybės suformavimo rudenį po Seimo rinkimų, gali būti sudėtinga. Jis taip pat sakė, kad premjerė yra išreiškusi norą susitikti ir gali pateikti kandidatą į nuolatinius ministrus.

„Žmonės vis tiek įvertino tas aplinkybes, kad jie eina į karštą postą, o laiko pasireikšti lieka labai mažai. Galbūt dalis jų baiminasi, pagrįstai ar nepagrįstai, kad susigadins reputaciją ir po to turės išeiti iš to darbo su vilko bilietu. Tai turbūt yra ir tokio pobūdžio samprotavimų, bet jeigu jau premjerė išreiškė norą susitikti, padiskutuoti apie tai, tai aš manau, kad ji jau tikrai turi kandidatūrą“, – sakė G. Nausėda.

Ministrus Lietuvoje skiria prezidentas ministro pirmininko teikimu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių