I. Šimonytė neatsako, ar svarstė K. Navicką pakeisti jau prieš dvejus metus

Premjerė Ingrida Šimonytė nekomentuoja paskirtojo žemės ūkio ministro Kazio Starkevičiaus užuominų, kad apie galimybę konservatoriui tapti Vyriausybės nariu ji buvo užsiminusi jau prieš kelerius metus.

„Esu linkusi komentuoti sprendimus ir sutarimus, o ne pokalbius, kurių būna daug ir visokių, ar juoba gandus“, – Eltai perduotame komentare teigė ministrė pirmininkė.

Nuo 2020 m. daug kritikos susilaukęs Žemės ūkio ministerijai (ŽŪM) vadovavęs Kęstutis Navickas buvo atleistas pirmadienį. Tačiau jį poste pakeitęs K. Starkevičius antradienį tvirtino, kad buvusį ministrą ne kartą viešai gynusi premjerė apie galimybę keisti ŽŪM vadovybę buvo užsiminusi jau prie kelis metus.

„Būsiu atviras. Premjerė jau buvo kalbėjusi ir vidury kadencijos, tačiau tikrai buvo svarbūs darbai ir Ekonomikos komitete, ir proveržio paketas energetikos, visi kiti ūkio klausimai“, – antradienį LRT televizijai kalbėjo K. Starkevičius.

Į naujojo ministro pasisakymus sureagavusi I. Šimonytė tikisi, kad konservatoriams priklausančiam politikui pavyks užbaigti Vyriausybės suplanuotus darbus.

„Kazio Starkevičiaus išmintingas pirmininkavimas Ekonomikos komitetui šiuos trejus su pusę metų buvo labai reikšmingas įgyvendinant Vyriausybės susiplanuotus darbus energetikos, investicijų, informacinių išteklių, gynybos pramonės ir transporto srityse, kurių paskutiniai priimti dar šių metų pavasario sesijoje. Neabejoju, kad dabar, kai esminiai šios kadencijos teisėkūros darbai komitete padaryti, Kaziui pavyks sklandžiai persijungti prie kadencijos programos darbų pabaigimo ŽŪM“, – pridūrė premjerė.

ELTA primena, kad prezidentas Gitanas Nausėda pirmadienio vakarą pasirašė dekretą dėl atnaujintos Vyriausybės sudėties. Šalies vadovas patvirtino dviejų naujų ministrų – K. Starkevičiaus ir Aurimo Pečkausko – kandidatūras. Pastarieji dar turės prisiekti Seime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Liaudžiai džiūgaujant , Premjerė pabėgo iš šalies...

Liaudžiai džiūgaujant , Premjerė pabėgo iš šalies... portretas
Liaudžiai džiūgaujant , Premjerė pabėgo iš šalies... Bet ne ta...

blogiausias variantas

blogiausias variantas portretas
bl kokia strošna ir susenus, anei diedas anei boba, vaikščiojanti baidyklė

kas sitas

kas sitas portretas
isviso toks?..
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių