I. Šimonytė su Vokietijos kancleriu aptarė paramą Ukrainai, Vokietijos brigadą

  • Teksto dydis:

Berlyne viešinti premjerė Ingrida Šimonytė su Vokietijos kancleriu Olafu Scholzu (Olafu Šolcu) ketvirtadienį aptarė paramą Ukrainai, Vokietijos brigadą Lietuvoje.

„Esame dėkingi Vokietijai už viso NATO aljanso saugumą sustiprinantį sprendimą dislokuoti Lietuvoje brigadą, daugiametį indėlį į Lietuvos ir mūsų regiono saugumą. Tai – labai svarbi lyderystė esamų geopolitinių iššūkių fone“, – Vyriausybės pranešime cituojama premjerė.

„Sprendimas dėl brigados kelia mūsų bendradarbiavimą saugumo srityje į kokybiškai naują lygį ir viliuosi, kad greitai galėsime kalbėti ir apie naujus proveržius kitose sferose. Nes neabejoju, kad daugiau Vokietijos Lietuvoje ir daugiau Lietuvos Vokietijoje prisidėtų prie abiejų šalių klestėjimo“, – teigia ji.

I. Šimonytė pridūrė, jog Vokietijos brigados dislokavimas Lietuvoje turi didelį visuomenės palaikymą, ir Lietuva kaip priimančioji šalis užtikrins visas reikiamas sąlygas Vokietijos kariams ir jų šeimoms.

Berlynas ir Vilnius yra sutaręs dėl nuolatinio vokiečių karių brigados dislokavimo šalyje. Tą padaryti planuojama iki 2027-ųjų. Iš viso į Lietuvą persikels apie 5 tūkst. karių ir civilių.

Ruošiantis priimti brigadą, šiuo metu tūkstančiams vokiečių karių ir jų šeimų rengiama infrastruktūra.

Aptariant saugumo padėtį Rusijos karo prieš Ukrainą kontekste, premjerė pabrėžė, kad Rusijos bauginimai neturėtų nuginkluoti bei stabdyti ryžto remti Ukrainą.

Vokietijos kanclerio ir Lietuvos premjerės susitikime taip pat aptarta būtinybė stiprinti gynybos pramonę Europos Sąjungos šalyse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Fi

Fi portretas
Jei Krymo ir Donecko bei Donbaso liaudies Kijevo,,šaika"nepaliks ramybėj, gali,,išlūžti 3-čias pasaulinis karas. Prie ko ir einama. ... Ačiū Dievui, tik pusę vokiečių dar trokšta atkeršyti rusams už 2-ro pasaulinio karo pralaimėjimą. Naciai yra baisūs padarai. Šaunuolis Vokietijos kancleris, nenusileido tiems, ,bailiams"....

:)))

:))) portretas
tai kad koloradines iskamsos tik uz pedokonservas balsuoja ir lt biudzeta gadina...

>> Pilietis

>> Pilietis portretas
okupantai- tai tavo gentainiai, KOLORADINE IŠKAMŠA !!!!!
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių