Įvertino naujausius partijų reitingus: politikai – priblokšti tuo, ką mato

  • Teksto dydis:

Iki Seimo rinkimų likus 10 dienų, Remigijaus Žemaitaičio „Nemuno aušra“ aplenkė konservatorius ir tapo antra populiariausia partija Lietuvoje. R. Žemaitaitis aiškina, jog jis visą vasarą dirbo, o ne gulėjo. Konservatoriai savo trečia vieta netiki ir žada parodyti, kad jie dar ne visiškai nurašyti.

R. Žemaitaitis į Seimą atėjo prieš penkiolika metų – 2009 metais, Tad, galima sakyti, jog jis – politikos veteranas.

Bet panašu, kad save sugeba pateikti kaip naują gelbėtoją.

„Vasarą vietoje to, kad rūras išvertę gulėtume paplūdimyje, šildytumėmės ir gertume vyną, mes važiavome ir dirbome. Tai yra sunkus darbas“, – tikino „Nemuno aušros“ lyderis R. Žemaitaitis.

„Lietuvos ryto“ užsakymu atlikta „Vilmorus“ apklausa rodo, kad jeigu rinkimai vyktų šį sekmadienį, juos laimėtų socialdemokratai, R. Žemaitaičio „Nemuno aušra“ būtų antra, o konservatoriai – trečioje vietoje.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

„Nemanau, kad jo tendencija yra tokia, jog galėtų surinkti daugiau. Galų gale, turime vienmandates apygardas. Viena yra R. Žemaitaitis su savo visu cirku, kitas dalykas yra vienmandatės apygardos, kur yra konkretūs kandidatai“, – kalbėjo socialdemokratų pirmininko pavaduotojas Robert Duchnevič.

Konservatoriai žada parodyti, kad jiems dar ne vakaras.

„Nemanau, kad jie yra antroje vietoje, nes yra skirtingi mobilizaciniai elektorato efektai ir tikrai net neabejoju, kad parodysime, kad nesame visiškai nurašyti“, – tikino konservatorių pirmininko pavaduotojas Laurynas Kasčiūnas.

Ketvirtoje vietoje – opozicinė Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“, kurie laikosi stabiliai. O Ramūno Karbauskio „valstiečiai“  krenta.

„Ignui Vėgėlei yra labai geras konkurentas R. Žemaitaitis“, – sakė sociologas Vladas Gaidys.

Apklausos rezultatai. LNK stop kadras.

Be to, „valstiečiai“ eina jungtiniu sąrašu su I. Vėgėlės komanda ir taip sau barjerą pasikėlė nuo 5 iki 7 proc. Tad, pagal šią apklausą, jie į Seimą nepatektų.

R. Žemaitaitis ima ir protesto balsus: Eduardo Vaitkaus ir Petro Gražulio partijos renka nykstamai mažai – mažiau nei po procentą.

Į Seimą dar patektų liberalų sąjūdis. Visi kiti liktų už borto, kaip ir valdančioji Laisvės partija – jai apklausa rodo tik pora procentų.

Tiesa, sociologinės apklausos „laisviečius“ dažnai parodo prasčiau nei jie paskui surenka. Beje, penktadienį jie turėjo stabdyti savo programos pristatymą, nes kažkas metė alaus skardinę ir piniginę.

Populiariausiu Lietuvos politiku išlieka prezidentas Gitanas Nausėda. Socialdemokratų lyderė Vilija Blinkevičiūtė – antra. Į trečią vietą grįžo jau seniai čia nebuvęs Saulius Skvernelis.

Apklausos rezultatai. LNK stop kadras.

R. Žemaitaitis liko ketvirtoje vietoje, o penktoje liberalų lyderė Viktorija Čmilytė-Nielsen.

Iš konservatorių gretų palankiausiai vertinamas krašto apsaugos ministras L. Kasčiūnas – Lietuvoje jis šeštas. Bet partijos lyderis Gabrielius Landsbergis, pagal apklausą, nepalankiausiai vertinamas politikas šalyje. Tai siejama su karo išvakarėse pirktos vilos Graikijoje istorija.

Apklausos rezultatai. LNK stop kadras.

„Čia žemiausias jo rezultatas kiek matuojame. 72 neigiami vertinimai, kai prezidentas turi 72 teigiamus vertinimus. Toks veidrodinis atspindys“, – skaičiais dalinosi sociologas.

Taip pat nepalankiausiai vertinamų trejetuke yra lenkų rinkimų akcijos lyderis Valdemaras Tomaševskis ir premjerė Ingrida Šimonytė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ei politikos lūzeri G.Landsbergi

Ei politikos lūzeri G.Landsbergi portretas
ar jau susirinkai lauknešėlį į zoną kartu su Austėja? ....jeigu ne, pats laikas pradėti....

Cha

Cha  portretas
Nemuno dešra geriausia rubliačiulpiams!

123

123 portretas
Balsuosiu tik už Žemaitaitį.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių