Kas pakeis prezidento nemėgstamus ministrus?

Jau plačiai aptarinėjama, kad perrinkus Gitaną Nausėdą ir iš naujo tvirtinant Vyriausybę, vienas kitas ministras vasaroti išeis anksčiau. Bet prezidento nemėgstamas žemės ūkio ministras Kęstutis Navickas teigia, kad premjerė Ingrida Šimonytė jo pokalbiui dar nekvietė. Užtat prie Andriaus Kubiliaus žemės ūkio ministru jau buvęs konservatorius Kazys Starkevičius, paklaustas, ar K. Navicko kėdę jam siūlė – paslaptingai šypsojosi.

Konservatorius K. Starkevičius dabar vadovauja Ekonomikos komitetui. Eiti į žemės ūkio ministrus sutiktų. Jam tai būtų sugrįžimas, nes K. Starkevičius žemės ūkio ministro pareigas ėjo ir A. Kubiliaus vyriausybėje. O K. Navicko nevertina. 

„Tikrai nenoriu komentuoti ir niekad nekomentavau buvusių ministrų darbų. Galiu pasakyti tik tai, ką aš darysiu“, – teigė Ekonomikos komiteto pirmininkas K. Starkevičius.

Apie kai kurių ministrų darbą turiu susidaręs labai aiškią ir neigiamą nuomonę.

Ir nors kadencijos liko vos keli mėnesiai, sako, kad galima dar nemažai nuveikti. Pagrindinis K. Starkevičiaus tikslas – ūkininkams sumažinti perteklinę biurokratiją. 

„Kad bent būtų galima ūkininkauti, kaip yra šiandieną kaimyninėse šalyse, kaimyninėse lyderėse – Vokietijoje ir Lenkijoje. Kad sąlygos tikrai suvienodėtų“, – kalbėjo vyras. 

G. Nausėdą perrinkus ir Vyriausybę tvirtinant iš naujo, prezidentas sakė, kad nori pakeisti ne tik vieną ministrą, o vieną kitą.

„Apie kai kurių ministrų darbą turiu susidaręs labai aiškią ir neigiamą nuomonę“, – sakė Respublikos prezidentas. 

Kalbama, kad daiktus teks krautis ir sveikatos apsaugos ministrui Arūnui Dulkiui.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

Konservatorė Jurgita Sejonienė abejoja ministro keitimo likus keliems mėnesiams nauda. Bet neigiamo atsakymo nesako.

„Jeigu pasiūlytų, manau, bet kuris tai svarstytų. Turiu pabrėžti, kad Tėvynės Sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų partijoje kiekvienas esantis žmogus supranta savo pareigas. Reikia pabūti ne tik Seimo nariu, bet ir kokia atsakomybė bebūtų, kad jis jos imtųsi“, – tikino Seimo narė J. Sejonienė.

Gydytojai radiologei tai pirma kadencija politikoje. O Sveikatos reikalų komitete konservatoriai turi ir itin patyrusių vilkų.

„Man asmeniškai teko mokyti gal devynis ministrus, kurie paskyrus į tą postą kreipdavosi pagal rekomendacijas į mane“, – teigė Sveikatos reikalų komiteto pirmininkas Antanas Matulas. 

Nepriklausomybės aušroje akušeriu ginekologu dirbęs A. Matulas, Sveikatos reikalų komitete dirba šeštą kadenciją. Bet po šios – iš politikos planuoja pasitraukti. Sako, kad ne visais A. Dulkio sprendimais yra patenkintas, bet jo dabar nekeistų. 

 „Laikausi tos pozicijos, kad pernelyg mažai laiko liko iki kadencijos pabaigos“, – savo nuomone dalijosi A. Matulas.

Vienintelis G. Nausėdos pagirtas ministras – Laurynas Kasčiūnas. 

„Apie krašto apsaugos ministrą esu ne geros, o labai geros nuomonės“, – tikino prezidentas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kauniete

kauniete portretas
Labai mėgstamas Nuosedos ministras Kreivys tauta plėšia su bankininku ir siunčia pinigus Zelenskiui Mano kaimynė 3 vaiku mama labai didele skola turi už elektra neistengia mokėti o Nuoseda su Kreiviu ja su vaikai skandina skolose o jos pavogtus pinigus siunčia zelenskio šaikaiir taip mes visi lietuvos žmonės mulkinamiPamastykit kiek blogolietuvai daro šitas banko plėšikas nemažiau negu jo ministrai ir pišas

Patarlė

Patarlė portretas
Geriau padaryt ir gailėtis, nei gailėtis taip ir nepabandžius. Manau - visą šitą Kubos mafijos kenkėjų šaika teisti reikia!

natalija

natalija portretas
Brangieji nurimkit su savo komentarais jau prisičiudinot su Žemaitaičiu puolet visi džiaugtis dievaiti atrade kiek daug pripliotkino šudo primale ir nei vienas nepamastet kad jis ir buvo prie to pačio aferu darbeliu Sutinku kad visi ministrai iki vieno visi tik voge blogai dirbo ir melavo tautai kartu su juos patvirtinusiu ir griovusu šali Nausedu tai visa parazitu erkiu šaika ant lietuvos O jusu žemaitaitis išgama jus subure kam kad lietuvai padėti bet žinot toks bukas kaimo bernas aferistėlis nuskuodė i baliu puota maro metu pas ponuli bankininka su Širinskienė paesti ir išgerti už ji ir jo svita parazitu šampanoŽiurejot asilai ir nematet kad ten nei vieno tauta milinčio ir gerbemo lietuvo tik erkėssu ponu komunistu priešakyje
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių