Ko iš prezidento per ateinančius penkerius metus tikisi žmonės?

  • Teksto dydis:

Po liepos 12-ąją vykusios inauguracijos Prezidentas ir svečiai vyko į Vilniaus arkikatedrą baziliką, kurioje vyko šv. Mišios. Katedros aikštėje Gitanas Nausėda pasisveikino su ginkluotųjų pajėgų vadais ir apėjo karių rikiuotę. Vėliau Prezidentas ir pirmoji ponia iš Katedros aikštės nuėjo prie prezidentūros. Ten jų laukė minia žmonių. Ko iš naujos Prezidento kadencijos tikisi žmonės, klausė LNK žurnalistai.

„Kad jis mus, kaip žmones, mylės ir globos“, – sakė pakalbintas jaunuolis.

„Visko, ko geriausio Lietuvai, valstybei, tautai, pasaulio lietuviams. Viso ko geriausio. Sutelktis, atskirties mažinimas, saugumas, gerovės valstybė taip pat. Viskas, kad žmonės būtų laimingi Lietuvoje“, – kalbėjo tautiniais drabužiais pasipuošusi ceremonijos dalyvė.

„Tvirtesnio stuburo“, – sakė ceremonijos žiūrovė.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

„Kad taip pat puikiai valdys šalį kaip ir pirmąją kadenciją“, „Aš tikiuos, kad tęs savo darbus ir taip ryžtingai toliau dirbs Lietuvos labui“, – papildė dar pora pakalbintų žmonių.

Per inauguraciją nuskambėjo ir didinga Prezidento kalba. „Mano brangioji Lietuva, praėjus penkeriems metams ir vėl kreipiuosi į tave. Įkvėptas antrąkart man tautos parodyto pasitikėjimo, žengiu pasitikti mums visiems, visai Lietuvai, pažadėto likimo. Prieš penkerius metus atėjau į šiuos rūmus ne tam, kad būčiau patogus, ir ne tam, kad slėpčiausi už kasdien man braižomų linijų. Atėjau, nes tikėjau, kad Lietuvos Respublikos prezidentas privalo aktyviai dalyvauti politikoje, kiek tai leidžia šalies Konstitucija. Atėjau, nes visur, kur benuvykčiau, jaučiau karštą palaikymą žmonių, jaučiančių neteisybę, vis labiau slegiamų kasdienės atskirties, priverstų abejoti savo, o kartu ir visos valstybės jėgomis. Visus šiuos penkerius metus kovojau su viešajame gyvenime įsitvirtinusiu nepakantumu kitaip mąstančiam. Nepaisydamas skriejančių kritikos strėlių, su visais bandžiau kalbėtis, visus siekiau išklausyti, atkakliai dirbau, kad Lietuva būtų dar stipresnė, pažangesnė ir žalesnė.

Tvirtesnio stuburo.

Pirmyn mane stūmė tikėjimas, kad didžiausias, nepakartojamas ir nepakeičiamas valstybės turtas yra žmogus. Visi žmonės su tik jiems būdingais būdo bruožais ir polėkiais. Skirtingi žmonės, nes tik skirtumų vienovė leidžia geriausiai panaudoti kiekvieno gebėjimus. Jaučiu galią vienos, nedalomos, Lietuvos, kuri žengia į pasaulį tvirtai žinodama, ko nori ir kaip tai gali pasiekti. Tegu Lietuva mums visiems per amžius būna brangi, nes graži, brangi, nes užgrūdinta vargo ir kančių, brangi, nes išaugusi pagarbos kapuose miegantiems didvyriams dvasia, brangi, nes mūsų visų, Lietuvos žmonių, dabar ir per amžius. Kartu mes ją ir girkime, ir ginkime, kartu ženkime kurti savo likimo“, – kalbėjo Prezidentas G. Nausėda.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vytas

Vytas portretas
Skurdą badą o daugiau nieko gero ir kainų kėlimą

kad nudvės savo slovike neteisėtai pastatytam draustinyje

kad nudvės savo slovike neteisėtai pastatytam draustinyje portretas
o keliukas iki to sloviko staigiai sutvarkytas atseit saugant varles subyrės

Rinkėjas

Rinkėjas  portretas
Kad daugiau tarnaus Lietuvos žmonėm o ne ukrų benderovcų fašistam
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių