Lietuva kreipėsi į JT Vyriausiąjį pabėgėlių reikalų komisarą dėl išaugusios nelegalios migracijos

  • Teksto dydis:

Liepos 12 dieną Lietuvos nuolatinis atstovas Ženevoje ambasadorius Andrius Krivas išsiuntė laiškus Jungtinių Tautų (JT) Vyriausiajam pabėgėlių reikalų komisarui Filippo Grandi ir Tarptautinės migracijos organizacijos (TMO) generaliniam direktoriui Antonio Vitorino, informuodamas apie išaugusius nelegalios migracijos srautus per Baltarusiją į Lietuvą ir prašydamas jų vadovaujamų organizacijų reaguoti pagal joms suteiktą mandatą.

„Lietuvos Vyriausybė įsitikinusi, kad Baltarusijos režimas dirbtinai skatina nelegalią migraciją ir naudoja ją kaip politinį įrankį, siekdamas didinti spaudimą Lietuvai, griežtai kritikuojančiai plataus masto žmogaus teisių pažeidimus Baltarusijoje", - rašoma laiškuose.

Lietuvos nuolatinis atstovas paprašė JT Vyriausiojo pabėgėlių reikalų komisaro biuro bei TMO viešai įvertinti Baltarusijos vykdomą politiką ir įtraukti šio klausimo aptarimą į organizacijų darbotvarkes. Šis klausimas taip pat aptartas pirmadienį vykusio ambasadoriaus A. Krivo susitikimo su TMO generaliniu direktoriumi metu.

Nuo šių metų pradžios Lietuvos pasienio pareigūnai sulaikė virš 1800 neteisėtai Lietuvos valstybės sieną iš Baltarusijos kirtusių asmenų, kai tuo tarpu pernai sulaikytųjų skaičius siekė vos kiek daugiau nei 80 asmenų.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

tai

tai portretas
leiskit, tegul pabegeliai bega i europa, tada sureaguos greiciau ir nereiks kreiptis

``

`` portretas
vyt lauk lojikus iš JT

Ką uždirbai tą ir gauni

Ką uždirbai tą ir gauni portretas
Taigi parašys deklaraciją,solidarizuosis,pasmerks ir džiaukitės valdantieji savo kišimosi į svetimą daržą pasiekimo rezultatais,kiekvinam konservui ir jų partneriam po 40 nelegalų į namus,abipusiam džiaugsmui.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių