Lietuvos ir Austrijos kultūros ministerijos pasirašė bendradarbiavimo susitarimą

  • Teksto dydis:

Kultūros ministras Simonas Kairys antradienį Zalcburge pasirašė susitarimo memorandumą dėl bendradarbiavimo tarp Lietuvos ir Austrijos kultūros ministerijų.

Anot trečiadienį skelbia Kultūros ministerijos, šalys sutarė bendradarbiauti vizualiųjų menų, architektūros, dizaino, mados, fotografijos ir medijų meno srityse, skatinti tiesioginį bendradarbiavimą tarp kultūros ir leidybos organizacijų.

„Labai džiaugiuosi, kad ilgamečius Lietuvos ir Austrijos ryšius pirmiausia vienija stiprus kultūrinis pagrindas. Dėkoju visiems – menininkams, diplomatams ir kitiems, kurie prisideda prie to, kad Lietuvos ir Austrijos partnerystė būtų stipri ir tvari. Šiuolaikinis pasaulis suteikia daugybę galimybių geriau suprasti vieniems kitus. Pasinaudokime jomis, nes tai praturtina ir mūsų šalis, ir mūsų gyvenimus”, – pranešime teigė kultūros ministras.

S. Kairys susitikimų su Zalcburgo žemės premjero pavaduotoju Stefanu Schnolliu (Štefanu Šnioliu), Europos regionų instituto įkūrėju ir pirmininku Franzu Schausbergeriu (Fransu Šausbergeriu), kultūros įstaigų ir fondų atstovais metu taip pat aptarė paramos Ukrainos kultūros sektoriui klausimas.

Vizito metu Kultūros ministras taip pat stebėjo Zalcburgo muzikos ir teatro festivalyje vykusią Valstybinio jaunimo teatro spektaklio „Užburtas kalnas“ premjerą, susitiko su kūrybine trupe, lankėsi Bad Išlio – Europos kultūros sostinės 2024  – programos renginiuose, susitiko su šio projekto meno direktore Elisabeth Schweeger (Elizabet Švyger).

Bad Išlis – miestas Austrijos Alpių Zalckamerguto regione. Jį sudaro 23 savivaldybės, kurios visos kartu gavo 2024 metų Europos kultūros sostinės titulą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tyrinss ir bendra.. .us

Tyrinss ir bendra.. .us portretas
Kengūra ir beždžionės, parvež beždžionių raupų
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių