M. Adomėnas vadovaus tarpvyriausybinei valstybių koalicijai – Demokratijų bendrijai

  • Teksto dydis:

Mantas Adomėnas vadovaus 2000 metais įkurtai pasaulinei tarpvyriausybinei demokratinių valstybių koalicijai – Demokratijų bendrijai, antradienį pranešė Užsienio reikalų ministerija.

Anot pranešimo, M. Adomėno kandidatūrą kėlė šalies Vyriausybė, jis bendrijos generaliniu sekretoriumi bus 2024-2027 metų kadencijoje.

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis sveikindamas M. Adomėną pabrėžė, kad jo vadovavimas organizacijai bus labai svarbus stiprinant demokratiją visame pasaulyje.

Ministras taip pat pažymėjo, jog jo kabinete dirbusio buvusio viceministro išrinkimas yra nuoseklių Lietuvos pastangų remiant demokratines jėgas, žmogaus teisių gynėjus ir demokratinę opoziciją, pripažinimas.

M. Adomėnas beveik prieš metus turėjo atsistatydinanti iš užsienio reikalų viceministro pareigų, nes vairavo būdamas neblaivus.

Pasak ministerijos pranešimo, jis dirbdamas įvairiose nevyriausybinėse organizacijose, valstybinėse institucijose ir akademinėse institucijose, yra sukaupęs plačią patirtį demokratijos puoselėjimo ir žmogaus teisių srityje. Jo iniciatyva nuo 2021-ųjų Vilniuje kasmet rengiamas aukšto lygio forumas apie demokratijos ateitį.

Demokratijos plėtrą ir pilietinių teisių stiprinimą skatinanti organizaciją buvo įkurta 2000 metais tuometės JAV valstybės sekretorės Madeleine Albright (Madlen Olbrait) ir Lenkijos užsienio reikalų ministro Bronislawo Geremeko (Bronislavo Geremeko) iniciatyva.

Demokratijų bendrijai priklauso daugiau nei 100 valstybių. Lietuva Demokratijų bendrijos nare yra nuo pat jos įsteigimo, o 2009–2011 metais jai pirmininkavo.

Kasdienę Demokratijos bendrijos veiklą koordinuoja Varšuvoje veikiantis sekretoriatas, o tarptautiniuose forumuose jai atstovauja renkamas generalinis sekretorius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Milzinas

Milzinas  portretas
ar buvo koks konkursas ? ar jis jau nevartoja ?

Tik tiek

Tik tiek portretas
Pasidomėkite . eksministro istoriko konservatoriaus Adomėno biografija, tikrai nepasigailėsite... Ir niekada , tikiu, šiuo ponu nepasitikėsite.

N

N portretas
Tikrai,ar pinigų neprašvilps?bet konservatoriai daro ką nori,taip mėto,švaisto mūketojų pinigus,į kairę ,ir į dešinę,susodina savus į postus.Mokesciai didziuliai,ir dar mažoka,nes tiek reikia biurokratų išlaikyti.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių