Mandatų nelaimėjusi Darbo partija šauks tarybą: ieškos nesėkmės priežasčių

Mandatų Europos Parlamento (EP) rinkimuose neiškovojusi Darbo partija rengs tarybos posėdį ir ieškos nesėkmės priežasčių, sako partijos pirmininko pavaduotojas Valentinas Bukauskas.

„Rezultatai yra tokie, kokie yra (...). Neišvengiamai turėsime turėti tarybą, ji turės įvertinti rezultatus tiek prezidento, tiek Europos Parlamento ir priimti atitinkamus sprendimus“, – pirmadienio naktį paaiškėjus rinkimų rezultatams BNS sakė V. Bukauskas.

Kaip rodo pirminiai Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenys, EP rinkimuose Darbo partija surinko 1,63 proc. balsų ir mandatų negavo.

Iki tol „darbiečiai“ turėdavo savo atstovą Europos Parlamente. Pastarąsias kelias kadencijas Darbo partijai atstovavo buvęs jos pirmininkas Viktoras Uspaskichas.

Kovo mėnesį Darbo partijos būstinėje atlikta krata. Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba paskelbė atliekanti ikiteisminį tyrimą dėl galimo daugiau nei 500 tūkst. eurų įgijimo apgaule imituojant ir nevykdant Europos Parlamento narių padėjėjų darbo funkcijų.

Darbo partijos pirmininkas Andrius Mazuronis partijos sekmadienį rinkimų štabe nepasirodė. Žurnalistams juo susisiekti nepavyko.

„Aš tikrai neturiu atsakymo (...). Skambinau, buvo parašęs, kad „esu renginyje“, daugiau pokalbių neturėjau“, – sakė V. Bukauskas.

Neišvengiamai turėsime turėti tarybą, ji turės įvertinti rezultatus tiek prezidento, tiek Europos Parlamento ir priimti atitinkamus sprendimus.

Paklaustas, ar sekmadienį partiją palikus „darbiečių“ frakcijos Seime seniūnui Viktorui Fiodorovui, A. Mazuronio nepasirodymas štabe gali reikšti galimą jo pasitraukimą iš pareigų, partijos vicepirmininkas kalbėjo abstrakčiai.

„Čia klausimas yra ne man, o būtent lyderiui, bet, kaip ir minėjau, tai yra visgi – kas po to. Vienas gali palikti, kitas gali palikti, bet struktūra vis tiek yra kaip politinė dermė, ji niekur nedingsta“, – sakė V. Bukauskas.

Anot pirminių rezultatų, EP rinkimus Lietuvoje laimėjo Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai, iškovoję tris mandatų iš 11. Antri liko opoziciniai socialdemokratai su 17,67 proc. balsų ir dviem mandatais. Šešios partijos, tarp jų ir Demokratų sąjunga, iškovojo po vieną mandatą.

Dėl 11 europarlamentarų mandatų varžėsi 14 partijų ir viena koalicija, iškėlę 319 kandidatų.

Pirminiais duomenimis, šiemet EP rinkimuose balsavo 28,35 proc. rinkėjų.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Guzas

Guzas portretas
Tik pradėjau skaityti "Kauno diena" įdomūs komentarai , kitur tokių nekomentuoja , sutampa su mano mintimi.

Rūtenis

Rūtenis portretas
Ot dabar vikcaras urdominis gaus 3,14zdiulei iš Maskvos struktūrų, kad nelaimėjo EP rinkimų, sakydami ,kad paseno, nebemoka meluoti, nesubūrė komandos ir apskritai- už ką jam tuomet prieš 20 metų prasuko dujinius dešimtis, o gal šimtus milijonų pinigų per feikinę AGILĄ, ir kaip jis dabar atidirbs tuos pinigus be EP.

Rūtenis

Rūtenis portretas
Darba parcija išsibėgios, nes tas kas ją sukūrė, tas ir nužudė, o tai tapatu, kad melo kojos trumpos. Galima tik džiaugtis, kad bene 20 metų ruskis labai sėkmingai dirbo mano krašto žmonių žeminime, nes patys žmonės norėjo, kad juos žemintu ruskis, bet dabartiniu metu jau truputi net ir vargšams pabodo neišradingumas ir naujų melų nepateikimas, todėl tegul dabar visokie mazuroniukai išsibėgioja kas kur.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių