Minint Bastilijos paėmimą – V. Rupšiui įteiktas aukščiausias prancūzų valstybinis ordinas

  • Teksto dydis:

Minint Bastilijos paėmimo dieną, Lietuvos kariuomenės vadui Valdemarui  Rupšiui įteiktas aukščiausias Prancūzijos valstybinis apdovanojimas – Garbės legiono ordinas.

Šis apdovanojimas teikiamas už ypatingus nuopelnus Prancūzijos tautai, sekmadienį pranešė kariuomenė.

Įteikdamas valstybinį apdovanojimą Prancūzijos kariuomenės vadas Thierry Burkhardas (Tjeri Burkhardas) pabrėžė išskirtinį Lietuvos kariuomenės vado vaidmenį, lyderystę ir asmeninį indėlį, stiprinant dvišalį karinį bendradarbiavimą ir ryšius tarp abiejų valstybių bei tautų.

Lietuvos generolo teigimu, iš Rytų kylančios grėsmės ir globalūs iššūkiai šiandien diktuoja naują realybę, kuomet Europa privalo prisiimti daugiau atsakomybės už savo saugumą.

„Prancūzijos vaidmuo yra ir visuomet buvo išskirtinis prisiimant atsakomybę už viso Europos žemyno ateitį“, – nurodo kariuomenė.

Po apdovanojimo ceremonijos Lietuvos ir Prancūzijos kariuomenių vadai stebėjo Bastilijos paėmimo dienos paradą.

Prancūzijos karinių oro pajėgų naikintuvai Lietuvos, Latvijos, Estijos ir Lenkijos oro erdvėje nuo 2007 metų budėjo 10 kartų. Prancūzija taip pat rotaciniu principu dislokuoja savo karius NATO priešakinių pajėgų kovinėse grupėse rytiniame Aljanso flange.

Keli šimtai prancūzų karių 2020-aisiais tarnavo NATO priešakinių pajėgų batalione Rukloje.

Šiuo metu Prancūzijos kariai vadovauja Aljanso priešakinėms pajėgoms Rumunijoje bei tarnauja NATO priešakinių pajėgų batalione Estijoje.

Anot kariuomenės, šiuo metu vyksta konsultacijos dėl Prancūzijos galimybės prisijungti prie NATO rotacinio oro gynybos modelio taikymo Lietuvoje, artilerijos pajėgų plėtros srityje – dėl galimo 155 mm savaeigių haubicų „Caesar“ dislokavimo Lietuvoje per įvairias pratybas bei specialistų rengimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
napaleonas irgi gavo

va tokiais apdovanojimais klastojama istorija

va tokiais apdovanojimais klastojama istorija portretas
isvardinkit prasom to rupsio zygdarbius nes musu jaunimas naivus iki nepatogumo ir tiki kad tas idiotas ir apsisaukelis istikruju bastilija paeme o prancuzu naujuose vadoveliuose rupsys bus irasytas kaip didvyris

Anksciau

Anksciau portretas
uz darba svetimai valstybei kryziu duodavo. Ant kapo.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių