Parlamentarai nesutiko uždrausti partijoms apmokėti baudų valstybės lėšomis

Seimas atmetė grupės parlamentarų siūlymą uždrausti valstybės lėšomis partijoms sumokėti baudas.

Už draudimą balsavo 33 parlamentarai, prieš buvo 25, susilaikė 22.

Projekto nepalaikė daugiausia konservatorių, liberalų atstovai.

Viena iš pataisos iniciatorių Seimo narė Agnė Širinskienė sakė, kad valstybė kasmet dotacijas partijoms skiria už jų teisėtą veiklą, o ne susimokėti baudas, kurias jos gauna už padarytą nusikalstamą veiką.

„Manau, dabar būtų tinkamas metas diskusijoms, ypač suprantant, kad partijos, kurios buvo nuteistos politinės korupcijos byloje, jau yra sumokėjusios savo baudas, ir šis klausimas tapo ne tokiu jautriu“, – teigė ji.

Beveik trys dešimtys parlamentarų siūlė Politinių organizacijų įstatymo pataisą, kad valstybės biudžeto lėšos negali būti naudojamos politinės partijos gautai baudai sumokėti.

Taip pat siūlyta nustatyti, jog valstybės biudžeto lėšos negali būti naudojamos politinės partijos paimtai paskolai apmokėti, jei ši paskola panaudojama politinės partijos gautai baudai sumokėti.

Šis projektas parengtas, kai „MG Baltic“ politinės korupcijos byloje buvo nuteista Darbo partija ir Liberalų sąjūdis.

Lietuvos liberalų sąjūdis sumokėjo 376,6 tūkst., Darbo partija – 301,2 tūkst. eurų baudas. Dalį šių sumų jos svarstė sumokėti iš valstybės dotacijų lėšų.

Partijoms kasmet skiriama apie 6 mln. eurų valstybės lėšų. Jos padalijamos atsižvelgus į rinkimų rezultatus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Reikia padariti taip!!!

Reikia padariti taip!!!  portretas
Padarei nusikaltima lauk is seimo!!! Su didelia bauda seimunui o bauda turi buti maziasia 10 000 stukiciu euru ir 10 metu neleisti prie seimo LIOVIO!!!!

Pilietiškas

Pilietiškas portretas
Visos kiaulės pribėgusios prie lovio viena kitą stumdo, kad tik daugiau ir skaniau galėtų priėsti! Ar Jums nepanašu į seimo narius?

Sūduvis

Sūduvis portretas
Šitom nusikaltėlių gaujom, politinių parlamentinių partijų Lietuvoje net užuomazgų nėra yra tik organizuotos gaujos kurių pagrindinis tikslas kuo pilniau prisikimšti nuosavas kišenes Lietuvos gyventojų sąskaita, negalima skirti biudžeto, t.y. mūsų visų pinigų, nei cento o juo labiau padengti nusikalstamos veiklos padarinius, būkit geri parašykite kas balsavo už šį sprendimą.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių