Po įvykių JAV, V. Čmilytė-Nielsen nemato pagrindo stiprinti Seimo pirmininko ir premjero apsaugą

  • Teksto dydis:

Po šeštadienį įvykusio pasikėsinimo į buvusį Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) prezidentą Donaldą Trumpą, Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen nemato pagrindo kelti klausimą dėl parlamento ir Vyriausybės vadovų apsaugos stiprinimo.

„Lietuvoje tiek Seimo pirmininkas, tiek ministras pirmininkas yra saugomas visą laiką, išskyrus, kai kurias išlygas, kurios gali būti suderinamos su Vadovybės apsaugos tarnyba, bet, vėlgi, kiekvienu tokiu atveju yra įvertinamas grėsmių lygis“, – Eltai pirmadienį sakė parlamento pirmininkė.

Paklausta, ar nevertėtų apsvarstyti Seimo pirmininkės ir premjerės apsaugos lygio sustiprinimo, parlamentarė atsakė, kad kitose Europos šalyse šių valdžios atstovų apsaugos lygis yra žemesnis nei Lietuvoje.

„Dėl to, manau, pergyventi nereikėtų“, – pridūrė ji.

Apie galimybę persvarstyti Seimo ir Vyriausybės vadovų apsaugą užsiminė prezidento Gitano Nausėdos vyriausioji patarėja Asta Skaisgirytė, mat šalies vadovo ir parlamento pirmininkės bei premjerės apsaugos režimas nėra vienodas.

„Vadovybės apsaugos tarnyba dirba labai gerai, prezidentas nusiskundimų ja neturi. Na, o kas atsisakė savo noru apsaugos, galbūt vertėtų pergalvoti šitai“, – žurnalistams pirmadienį teigė patarėja.

Kaip skelbta anksčiau, prieš porą metų Seimas priėmė Vadovybės apsaugos įstatymo pakeitimus, kurie numato, jog Seimo ir Vyriausybės vadovai nėra saugomi pareigūnų visą parą. Prezidentui ši išimtis negalioja.

ELTA primena, kad šeštadienio vakarą D. Trumpo rinkimų kampanijos renginyje Pensilvanijoje į politiką buvo pasikėsinta. Užpuolikui šovus į buvusį JAV prezidentą, D. Trumpui sužalota ausis. Per ataką buvo nušautas vienas žiūrovas, dar du buvo sužeisti.

JAV Federalinis Tyrimų biuras identifikavo D. Trumpo rinkimų kampanijos renginyje šaudžiusį asmenį. Tai 20-metis Thomas Matthew Crooksas iš Pensilvanijos valstijos. Saugumo pajėgos nukovė 20-metį šaulį.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

bevertės BOBOS niekam nereikalingos

 bevertės BOBOS niekam  nereikalingos portretas
tai demonstruoja-- jų pačių mentalitetas.

uu

uu portretas
Čmilytė,Šimonytė savo asmeninius reikalus laiko aukščiau už savo pareigas ir atsakomybę,Gėda buvo klausyti jų paaiškinimų ,net prisiminė ,kad jos yra moterys ir kad turi pačios dirbti namų ūkyje,kurių nedirba vyrai.,Keista nes ,kai veržėsi į valdžią apie tai nekalbėjo,atvirkščiai visą laiką tyčiojosi iš Skvernelio vyriškos vyriausybės,Sukta moteriškė Čmilytė ir dar Gentvilo užuolaida turtingų verslininkū globėja,

Anonimas

Anonimas portretas
save nemirtinga isivaizduoja DDD
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių