Po rinkėjų reitingavimo – keturių politikų šuolis iš sąrašo dugno į Seimą

Skirtingų partijų kandidatų sąrašų pabaigoje buvę keturi politikai rinkėjų valia reitinguoti ir išrinkti į parlamentą.

Bene įspūdingiausią šuolį padarė buvęs kandidatas į prezidentus advokatas Ignas Vėgėlė.

Jis Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos sąraše buvo įrašytas 141-uoju numeriu. Pirminiais Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) duomenimis, daugiau kaip 31 tūkst. rinkėjų jam atidavus pirmumo balsą I. Vėgėlė pakilo į antrą vietą ir užsitikrino vietą parlamente.

Pagal konservatorių sąrašą į Seimą išrinktas premjerės patarėjas ekonomistas Raimondas Kuodis, jis iš 107-tos vietos sąraše pakilo į 17-tą.

Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ sąraše paskutiniu 141 numeriu kandidatavęs europarlamentaras Virginijus Sinkevičius išreitinguotas į šeštą vietą.

Lietuvos socialdemokratų partijos sąraše Linas Balsys rinkėjų valia iš 140-tos pakilo į 19-tą vietą.

Sekmadienį Lietuvoje vyko parlamento rinkimų pirmasis turas.

 

 

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klausimai

Klausimai portretas
Kodėl Vėgėlė susiplakė su valstiečiais? Juk prezidento rinkimuose užėmė nemenką vietą. Galėjo sujungti kelias mažas naujas partijas, kurių nuomonė ir programos sutapo su Vėgėlės, ir vest jas į seimą. O valstiečiai prašovė įsileidę jį į savo tarpą

Jonas

Jonas  portretas
Laikas keisti pavardę į sakykim ,Lydeka. Gal tas pakeistų asmenybę. O dabar reikalas slidus ir nekeliantis pasitikėjimo ,kaip ir kalbelės sulig Žemaitaičio. Protas savo keliu kalba savo keliu, o kur tu mažvaiki?

nuomonė

nuomonė portretas
O ką gero nuveikė gerb. Kuodis, būdamas Lietuvos banko valdybos nariu ir gaudamas berods 12,5 tūkst. eurų algą? Ar rūpinosi, kad sumažėtų komercinių bankų paslaugų įkainiai? Kiek teko skaityti,berods vis galimai siūlydavo panaikinti individualią veiklą, arba ją apmokestinti vienodai su samdomais darbuotojais. Matyt, jis galimai nėra dirbęs su IDV pažyma ir ko gero nežino, kad individualiai dirbantys rizikuoja visu savo turtu?
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių