G. Nausėda siūlo Briuselyje įamžinti sovietinio režimo aukų atminimą

  • Teksto dydis:

Pirmadienį susitikęs su Briuselio burmistru Philippe’u Close, prezidentas Gitanas Nausėda pasiūlė šiame mieste įamžinti sovietinio režimo aukų atminimą.

Kaip skelbiama Prezidentūros pranešime spaudai, susitikimo Briuselyje metu daug dėmesio skirta kovai su Rusijos dezinformacija ir totalinių režimų aukų atminimo įamžinimui Belgijos sostinėje.

Pasak Prezidentūros, Lietuva siekia sutelkti ES valstybes nares ir institucijas kovai su Rusijos dezinformacija ir propaganda, o ypač – Rusijos bandymais perrašyti istoriją ir nuslėpti komunistinio režimo nusikaltimus.

„Yra be galo svarbu, jog abi totalitarinės ideologijos – tiek nacizmas, tiek komunizmas – sulauktų tinkamo įvertinimo ir pasmerkimo Europoje. Pasaulis ryžtingai pasmerkė nacių režimą, apie jo vykdytus nusikaltimus privalomai mokoma įvairių valstybių švietimo sistemose. Žinia ir prisiminimai apie sovietų vykdytus žiaurius nusikaltimus taip pat turi rasti deramą vietą europiečių sąmonėje“, – teigė G. Nausėda.

Anot Prezidentūros, Lietuvos vadovas susitikimo metu pabrėžė vertinantis Briuselio mero aktyvų vaidmenį ir asmeninį indėlį remiant Ukrainą ir akcentavo, kad šioje srityje būtina visų šalių vienybė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nausėda įsisiūbavo !....

Nausėda įsisiūbavo !.... portretas
Jau jam pasirodė , jog jis jau ir Belgijos DIREKTORIUS ... Griūk iš juoko...

Kas vyksta

Kas vyksta portretas
Likviduoti vietines gaujas.Ivesti mirties bausme.

Pagieža

Pagieža portretas
Įamžinti aukų skaičių, žuvusių nuo išgamų nacistų, pradedant nuo 2014m. Šito košmaro nenuslėpti.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių