Radviliškio rajone, rinkimų apylinkėje, buvo dingusi elektra

Sekmadienį vykstant Europos Parlamento (EP) rinkimams, vienoje rinkimų apylinkėje Radviliškio rajone buvo trumpam dingusi elektra, tačiau balsavimas dėl nesutriko, pranešė Vyriausioji rinkimų komisija (VRK).

Kaip nurodė VRK, sutrikimas fiksuotas Radviliškio rajono Daugėlaičių rinkimų apylinkėje – ši informavo, kad anksti ryte, dar iki 7 val. balsavimo pradžios ruošiantis atidaryti apylinkę nutrūko elektros tiekimas.

„Incidentas buvo nedelsiant registruotas ESO ir elektros tiekimas rinkimų apylinkei buvo atstatytas greičiau nei per 20 minučių (...). Trumpalaikio elektros sutrikimo metu rinkimų apylinkėje dar nebuvo rinkėjų, tad balsavimo procesas nebuvo sutrikdytas.

Trumpalaikio elektros sutrikimo metu rinkimų apylinkėje dar nebuvo rinkėjų, tad balsavimo procesas nebuvo sutrikdytas.

Daugėlaičių rinkimų apylinkėje yra 548 rinkėjai.

VRK nurodo, kad visos rinkimų komisijos prieš rinkimus yra apmokytos, kaip dirbti nesant elektros. Balsavimo organizavimo tvarka tokiu atveju numato, jog atvykusių balsuoti, bet dar nepažymėtų elektroniniame apylinkės rinkėjų sąraše, rinkėjų duomenys būtų kaupiami ir atsiradus galimybei nedelsiant suvedami į elektroninį apylinkės rinkėjų sąrašą.

VRK atstovė Indrė Ramanavičienė BNS nurodė, jog komisija iki 13 val. sekmadienį sulaukė keleto pranešimų dėl neleistinos politinės reklamos: jos skleidimo socialiniuose tinkluose, išorinės reklamos arčiau rinkimų apylinkių, nei numato teisės aktai.

„Bet iš esmės, balsavimas vyksta ramiai“, – sakė ji.

Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis BNS taip pat informavo, jog pareigūnai gavo porą pranešimų dėl neleistinos agitacijos bei aiškinasi šią informaciją.

Sekmadienį vykstančių EP rinkimų biuletenyje įrašyta 14 partijų ir viena koalicija. Iš viso Lietuva išsirinks 11 europarlamentarų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių