Reaguodamas į inicidentą Latvijoje, G. Nausėda prašo paramos rotaciniam oro gynybos modeliui

Vizito Ukrainoje metu, kalbėdamas apie sekmadienį Latvijoje nukritusį droną, prezidentas Gitanas Nausėda pabrėžė rotacinio oro gynybos sistemos modelio svarbą bei prašė partnerių paramos modelio įgyvendinimui.

„Madrido ir Vilniaus NATO viršūnių susitikimuose buvo pristatyta rotacinio oro gynybos sistemos modelio idėja, apimanti visą rytinį NATO flangą, įskaitant ir Lietuvą. Mes kviečiame savo partnerius ir sąjungininkus prisidėti prie rotacinės oro gynybos sistemos užtikrinimo skirtingais oro gynybos elementais“, – bendroje su Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu surengtoje spaudos konferencijoje kalbėjo G. Nausėda.

Jo teigimu, kai kurie sistemų elementai jau yra dislokuoti Lietuvoje, tačiau to nepakanka. Šalies vadovas pabrėžė sieksiąs, kad rotacinio modelio klausimas taptų ne tik atskirų šalių, bet ir NATO atsakomybe.

„Dabar kalbame ne tik apie dronų bei kitų virš Lietuvos teritorijos skraidančių objektų aptikimą, bet ir apie procedūras ir šių objektų numušimą. Tai yra puikus pavyzdys, rodantis, kad tokie incidentai gali kartotis ir ateityje, tad mes turim ebūti pasiruošę“, – teigė šalies vadovas.

ELTA primena, kad Latvijos prezidentas Edgaras Rinkevičius sekmadienį pranešė, jog šios šalies teritorijoje nukrito Rusijos karinis dronas.

Kariuomenės vadas generolas leitenantas Leonidas Kalninis naujienų agentūrai LETA sakė, kad dronas į Latvijos oro erdvę įskrido ankstų šeštadienio rytą ir buvo nedelsiant pastebėtas. Turimais Latvijos kariuomenės duomenimis, Rusijos karinis bepilotis orlaivis į šalies oro erdvę įskrido iš Baltarusijos.

Šalies vadovas G. Nausėda šiuo metu kartu su pirmąja ponia Diana Nausėdiene Ukrainoje vieši nuo trečiadienio. Pastarąjį kartą prezidentas lankėsi Ukrainoje praėjusių metų rugpjūtį.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

taigi

taigi portretas
> Jau nebe v...pinigai KAM skiriami milžiniški, tik jie naudojami svetimos kariuomenės išlaikymui ir deimantiniams patriotų dantims :)

Jau nebe vargšai esam, inercija

Jau nebe vargšai esam, inercija portretas
Reikia savo turet pinigu jau yra

JONAS

JONAS portretas
MAN TAI ATRODO KAD MES NUO VILKO ANT MEŠKOS UŽŠOKSIM PER TA NAUSĖDA UKRAINOS PREZIDENTA
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių