Regionų partija laukia oficialaus „darbiečių“ kvietimo jungtis

Lietuvos regionų partija sako, kad tik sulaukusi oficialaus Darbo partijos kvietimo spręs dėl jungimosi su šia politine jėga.

„Kol kas mes jokio siūlymo nesame gavę. Žinau tą informaciją, kad yra svarstoma, tai kai kažkas bus konkretaus, tada ir spręsime“, – BNS ketvirtadienį sakė partijos lyderis Jonas Pinskus.

Politiko žiniomis, Darbo partija galutinį sprendimą dėl jungimosi žada priimti kitą pirmadienį.

Taip jis kalbėjo trečiadienio vakarą Andriui Mazuroniui paskelbus apie pasitraukimą iš Darbo partijos pirmininko pareigų, taip pat pranešus apie politinės jėgos svarstymus jungtis su Lietuvos regionų partija.

Tokių žingsnių partija imasi po nesėkmingų prezidento ir Europos Parlamento (EP) rinkimų.

Anot J. Pinskaus, Lietuvos regionų partijos taryba šeštadienį vyksiančiame posėdyje neketina svarstyti jungimosi su „darbiečiais“, tačiau jis žada partijos kolegas informuoti apie tokius svarstymus.

A. Mazuronis taip pat teigė matantis prasmę vienytis visiems smulkiems centro kairės politiniams judėjimams.

Tuo metu J. Pinskus sakė, jog tai yra diskusijų reikalaujantis klausimas.

„Dabar labai sunku atsakyti, čia vis dėlto klausimai tokie gan sudėtingi ir nėra priimami vienasmeniškai“, – sakė jis.

Pirminiais Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenimis, praėjusį sekmadienį vykusiuose Europos Parlamento rinkimuose Darbo partija surinko 1,63 proc. arba 11,2 tūkst. balsų ir mandatų negavo.

Tuo metu Lietuvos regionų partija EP rinkimuose surinko 5,15 proc. arba 35,6 tūkst. balsų, tačiau taip pat liko be mandato.

Iki tol „darbiečiai“ turėdavo savo atstovą Europos Parlamente. Pastarąsias kelias kadencijas Darbo partijai atstovavo buvęs jos pirmininkas V. Uspaskichas. Jis kovą sustabdė narystę partijoje ir nedalyvavo rinkimuose po to, kai teisėsauga pradėjo tyrimą dėl galimo daugiau nei 500 tūkst. eurų įgijimo apgaule imituojant ir nevykdant EP narių padėjėjų darbo funkcijų.

Gegužę vykusiuose prezidento rinkimuose A. Mazuronis gavo 1,38 proc. rinkėjų balsų, pernai per savivaldos rinkimus Darbo partija liko aštunta su 46 mandatais šalies savivaldybėse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

O KAŽIN AR

O KAŽIN AR portretas
JIE SUPRANTA,KĄ TAI REIŠKIA ---PARTIJA?TAI TODĖL IR YRA--SVARBIAUSIA SUGALVOJA PAVADINIMĄ IR TUO BAIGIASI PARTIJOS KURIMAS. IR TOKIŲ PILNA SEIME.

Ką čia jungtis

Ką čia jungtis portretas
Kad išsiskyrę niekad nebuvo, tik šiko skirtingose vietose

Va čia tai pora , kaip tvora ...

Va čia tai pora , kaip tvora ... portretas
Toks tokį pagaliau sutiko...
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių