Reikalauja pokyčių Ministrų kabinete: A. Dulkys tęsti darbo nebegali

  • Teksto dydis:

Lietuvos socialdemokratų partijos lyderė Vilija Blinkevičiūtė tvirtina, kad Ministrų kabinete būtina inicijuoti pokyčius.

Socialdemokratė įvardija, kad Vyriausybės komandą turėtų palikti Sveikatos apsaugos ministerijai (SAM) vadovaujantis Arūnas Dulkys, kaip teigia ji, neturintis nieko bendro su sveikatos sritimi.

„Vyriausybės įgaliojimų grąžinimas – tai proga prezidentui griežtai įvertinti kai kurių ministrų darbą. Mes ne kartą buvome susitikę su medikų bendruomenėmis ir girdėdami jų pagrįstą pasipiktinimą manome, kad A. Dulkys tęsti darbo tiesiog nebegali“, – pranešime cituojama politikė.

Ji taip pat akcentuoja, kad ministerijos įgyvendinti užsimotos reformos stringa, o ministrui kritikos negailinti medikų bendruomenė neranda bendrų sutarimų su pačia ministerija.

„Ministerija ir nebendradarbiauja, dialogas vystosi sunkiai. Gydymo įstaigos ir skyriai naikinami, paslaugos vis sunkiau prieinamos, o kartais ir nepasiekiamos. Maža to, žadėtas „pavėžėjimas“ iki artimiausios gydymo įstaigos stringa, nors jo prašo vis daugiau žmonių. Galiausiai medikai užversti popieriais, o kai kurie dirba už žeminantį atlyginimą“, – pridūrė V. Blinkevičiūtė.

ELTA primena, kad šalies vadovas užsiminė, kad turi konkrečias pavardes ministrų, kuriuos, jo požiūriu, būtų galima pakeisti po to, kai Vyriausybė grąžins įgaliojimus. Prezidentūra leido suprasti, kad labiausiai abejojama žemės ūkio ministro Kęstučio Navicko darbu.

Visgi liepos pradžioje šalies vadovo vyriausioji patarėja Irena Segalovičienė išsakė pastabų ir A. Dulkiui. Ji leido suprasti, kad pastarajam pasitraukus iš ministerijos vadovo kėdės sveikatos sistemoje atsirastų lyderių, galinčių užimti šią poziciją.

Kaip numato įstatymas, Vyriausybė grąžina savo įgaliojimus, kai išrenkamas prezidentas. Įgaliojimai laikomi grąžintais, kai ministras pirmininkas įteikia šalies vadovui raštišką pareiškimą. Savo ruožtu prezidentas paveda jai eiti pareigas tol, kol bus gauti nauji Seimo įgaliojimai ir bus suformuotas nauja Ministrų kabinetas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vh

Vh portretas
Lietuva per trisdešimt metu neturėjo tokiu baisiu ministru o jau apie Dulki baisu pagalvot

Blin, grįžk!

Blin, grįžk! portretas
Blin, grįžk namo ir tapk premjere - juk Prezidentas kviečia. Pasistatysi SAM ministru Andriukaitį, ir Lietuvoje bus labiausiai Europoje apsaugota sveikata. Niekas nebekosės ir nebečiaudės, išnyks eilės poliklinikose, atsigaus kaimo ligoninės, ten bus daromos III lygio operacijos, pavyzdžiui, smegenų. Vėl miesteliuose veiks gimdymo skyriai. O slaugių, gydytojų bus kaip šieno šiemet, nes 10 kartų pakelsite jų algas.

vajetau

vajetau portretas
ką čia ta Briuselio rožė aiškina visiems, tegu pati pasako ar tik ves sąrašą avinų į seimą ir toliau sems dešimtatūkstantines algas, ar eis į premjeres šita visų galų meistrė. Jau į prezidento daržą taikosi, mat kaip pasireiškia jos palaikymas Nausėdai per rinkimus- diriguot nuo galinės sėdynės pradėjo.
VISI KOMENTARAI 49

Galerijos

Daugiau straipsnių