S. Skvernelis pripažįsta nematantis G. Jeglinsko antrame ture, matytų jį gynybos ministru

Sekmadienio vakarą pasibaigus pirmajam prezidento rinkimų turui, šalies vadovo posto siekiantis Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ kandidatas Giedrimas Jeglinskas tikina galintis patekti į antrąjį turą.

„Be abejo, tikiu. Reikia tikėti ir reikia visą laiką eiti link aukščiausių tikslų“, – žurnalistams sekmadienio vakarą rinkimų štabe sakė G. Jeglinskas.

„Jau yra pergalė. (...) Kokie bus rezultatai – sunku pasakyti. Svarbiausia – kokie bus rezultatai. Žinia, kurią pateikiau Lietuvai – saugi Lietuva, kurioje yra saugus kiekvienas, kurioje nelieka nematytų žmonių, kurioje Lietuva yra saugi, (atsigręžusi – ELTA) į Vakarus, kur yra klestinti, demokratiška Lietuva, kurioje gera gyventi. Ar žmonės tuo patikėjo – pamatysime. Padarėme didžiulį darbą“, – teigė kandidatas.

„Pirmiausia jaučiu dėkingumą už šią galimybę, už galimybę išeiti į šitą sceną, pademonstruoti tas idėjas, ko, manau, kad Lietuvai reikia labiausiai šių geopolitinių lūžių momente. Tai tikrai jaučiu dėkingumą“, – pridūrė kandidatas.

S. Skvernelis nesitiki, kad jo partijos kandidatas pateks į antrąjį turą: Giedrimas nebus politinėje padangėje užgesęs meteoritas

Visgi Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ pirmininkas Saulius Skvernelis žurnalistams teigė, kad jo bendražygių iškeltas kandidatas į prezidentus, veikiausiai, į antrąjį turą nepateks. Politinei jėgai patekus į kitos kadencijos valdančiąją koaliciją, G. Jeglinskas būtų siūlomas į krašto apsaugos ministro poziciją, atkreipė dėmesį S. Skvernelis.

„Reikia kalbėti realistiškai, į antrąjį (turą – ELTA), ko gero, nepateksime. Tačiau aš manau, kad Giedrimas nebus meteoritas, kuris į mūsų politikos padangę įskrido, nukrito ir užgeso. Tai bus kaip žvaigždė ateityje ir tikiuosi, kad jis tikrai atras deramą vietą pagal savo žinias, kompetencijas ir gebėjimus“, – sekmadienį žurnalistams rinkiminiame štabe teigė S. Skvernelis.

Aš manau, kad Giedrimas nebus meteoritas, kuris į mūsų politikos padangę įskrido, nukrito ir užgeso.

„Nenorėčiau slapukauti, mes birželio pabaigoje-liepos pradžioje skelbsime galimą savo Vyriausybę ir G. Jeglinskas, tikiuosi, bus realus kandidatas į krašto apsaugos ministrus“, – pridūrė jis.

Visgi, pasak ekspremjero, jis pats nebūtų geresnis kandidatas į prezidentus už G. Jeglinską. S. Skvernelis kritikavo ir savo kandidato į šalies vadovo postą neiškėlusias politines jėgas.

„Tikrai apgailestauju, kad politinės partijos neturi žmonių, ką siūlyti kandidatais į prezidento poziciją. Tokios kaip socialdemokratai, „valstiečiai“, Liberalų sąjūdis. Mes nesame vieno žmogaus partija, turime į šią poziciją, manau, geriausią žmogų, kokį galėjome savo bendruomenėje surasti“, – sakė jis.

ELTA primena, kad sekmadienį vyksta prezidento rinkimai ir referendumas dėl pilietybės išsaugojimo. Balsavimas rinkimų apylinkėse vyksta nuo 7 iki 20 valandos.

Dėl šalies vadovo posto varžosi aštuoni kandidatai. Antrosios kadencijos siekia Gitanas Nausėda, konservatoriai kelia premjerę Ingridą Šimonytę, Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“ – G. Jeglinską, Laisvės partija – buvusį Konstitucinio Teismo (KT) pirmininką Dainių Žalimą, Darbo partija – savo lyderį Andrių Mazuronį.

Savarankiškai išsikėlė advokatas Ignas Vėgėlė, medikas Eduardas Vaitkus bei partijos „Nemuno aušra“ įkūrėjas Remigijus Žemaitaitis.

 

 

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galas

Galas portretas
Jeglinskas - tai Skvernelio ir Tomaševskio galas.

Pilietiškas

Pilietiškas portretas
Och, skverneli, skverneli! Jeglinską matytų ministru! Na, tiesiog žiauriai prajuokino! Gal piš komandai ir tiktų! Net nesiorientuoja su kokios šalies žurnalistu kalbasi - juk tas Jeglinsko duotas interviu Baltarusijos žurnalistui rodo, kad jo proto galimybės yra ribotos, o ir socialiniai įgūdžiai neatitinka amžių! Kažkoks absurdas tokio kandidato į prezidentus! Dar, matyt, serga ir didybės manija - vienas pasiūlė kandidatuoti, o kitas sutiko nemokėdamas kritiškai mąstyti(pajuokinti visus).!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių