Liberalų vienmandatinkų sąraše beveik visi esami Seimo frakcijos nariai, merų nėra

  • Teksto dydis:

Liberalų sąjūdis šeštadienį vykusio sąskrydžio metu patvirtino dalį vienmandatininkų, tarp jų beveik visi dabartiniai Seimo frakcijos nariai, pareigas einančių merų sąraše nėra.

Politinės jėgos pranešime spaudai partijos lyderė bei Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen pažymi, jog surinktas stiprus patyrusių ir naujų kandidatų sąrašas, „pasiruošęs atstovauti pamatuotą ir liberalią politiką Seime“.

„Lietuvoje yra ne 10 ir ne 15 proc. žmonių, kurie politikoje labiausiai vertina racionalumą ir blaivų protą, nori, kad jais būtų pasitikima, leidžiama užsiimti mylima veikla bei kurti valstybei nesikišant, arba tai darant minimaliai“, – cituojama sostinės Senamiesčio-Žvėryno apygardoje kandidatuosianti V. Čmilytė-Nielsen.

„Šie žmonės pavargę nuo neapibrėžtumo, nuo gąsdinimų, nuo isterijos, nuo politikų neprognozuojamumo bei „teisuoliškumo“, nuo arogancijos, nerealistiškų pažadų ir aiškinimų, kaip jiems reikia gyventi. Jie norėtų matyti daugiau liberalų Seime, mes ir sieksime atliepti jų lūkesčius, tai mūsų rinkėjas”, – priduria ji.

Pasak sąrašo, Vilniuje Seimo nario vietos vienmandatėse apygardose sieks parlamentarai Virgilijus Alekna (Naujamiesčio - Vilkpėdės), Raimundas Lopata (Fabijoniškių), Eugenijus Gentvilas (Pašilaičių), Arminas Lydeka (Verkių). Sostinės Naujininkų-Rasų apygardoje liberalus atstovaus Migracijos departamento vadovė Evelina Gudzinskaitė.

Aplinkos ministras Simonas Gentvilas kandidatuos Klaipėdos pajūrio apygardoje.

Lietuvoje yra ne 10 ir ne 15 proc. žmonių, kurie politikoje labiausiai vertina racionalumą ir blaivų protą, nori, kad jais būtų pasitikima, leidžiama užsiimti mylima veikla bei kurti valstybei nesikišant, arba tai darant minimaliai.

Seimo narys Juozas Baublys kandidatuos Alytaus miestą bei rajoną ir Varėnos rajoną apimančioje Dzūkijos apygardoje, tuo metu, Edita Rudelienė – Trakų - Vievio.

Parlamentarai Romualdas Vaitkus perrinkimo sieks Tauragės apygardoje, Viktoras Pranckietis Kauno rajono Raudondvario apygardoje.

Kitas liberalų frakcijos narys Andrius Bagdonas laimėjimo sieks Pasaulio lietuvių apygardoje.

Į vienmandatininkų sąrašą neįtrauktas Liberalų sąjūdžio frakcijai Seime priklausantis Jonas Varkalys, jame nėra ir dabartinio kultūros ministro Simono Kairio.

Liberalų sąjūdžio valdyba taip pat yra pateikusi abėcėlinį kandidatų į Seimą sąrašą, jis liepos 1–4 dienomis bus reitinguojamas.

V. Čmilytė-Nielsen yra sakiusi, kad jos pavardės reitinguojamame sąraše nebus, nes pagal partijos įstatus, liberalų lyderis įrašomas pirmuoju numeriu ir nėra reitinguojamas.

Seimo rinkimai Lietuvoje vyks spalio 13 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ypac

Ypac portretas
Kai naujam seime seimūnai gaus 8tuks algos

vieni liberSuskiai sedi kalejime antri braunasi y valdzia

vieni liberSuskiai sedi kalejime antri braunasi y valdzia portretas
prie lovio snukius issieptus atkise...saudyt sukas be jokiu libersosiniu isvedziojimu.

Ufa

Ufa portretas
Kam nauji,juk ir seni geri ...
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių