TS-LKD skyriai pradėjo kelti galimus kandidatus į prezidento rinkimus

Valdančiosios Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) skyriai pradėjo kelti galimus kandidatus į prezidento rinkimus.

Partijos vykdomasis sekretorius Martynas Prevelis BNS sakė, kad iki šeštadienio popietės protokolus, su keliamų kandidatų pavardėmis, yra atsiuntę du skyriai.

Jo teigimu, sostinės Fabijoniškių skyrius kandidatais siūlo partijos pirmininką, užsienio reikalų ministrą Gabrielių Landsbergį, premjerę Ingridą Šimonytę, socialinės apsaugos ir darbo ministrę Moniką Navickienę ir krašto apsaugos ministrą Arvydą Anušauską.

Taip pat iškeltos partijai nepriklausančių asmenų kandidatūros. Pasiūlyta kadenciją baigusi prezidentė Dalia Grybauskaitė bei Lietuvos ambasadorius Europos Sąjungoje Arnoldas Pranckevičius.

Savo ruožtu partijos Prienų skyrius kandidatais siūlo G. Landsbergį, I. Šimonytę, M. Navickienę, A. Anušauską, Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto vadovą Lauryną Kasčiūną bei D. Grybauskaitę.

Pasak M. Prevelio, kiekvienas skyrius kandidatus gali kelti laisvai, dėl jų išvadas pateiks partijos priežiūros komitetas, o sprendimą dėl kandidatų dalyvavimo priims partijos prezidiumas.

Lapkritį bus organizuojami atviri pirminiai prezidento rinkimai, kur ir varžysis šie kandidatai.

Daugiausiai balsų iš jų sulaukęs politikas taps konservatorių atstovu kitąmet vyksiančiuose prezidento rinkimuose.

Kol kas nė vienas iš (TS-LKD) nėra patvirtinęs savo kandidatūros pirminiuose rinkimuose.

Prezidento rinkimai Lietuvoje vyks kitų metų gegužę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Va tas

Va tas portretas
Bakurs is kaires,su danta-tarpiu ,but tikrs Letuvos veids.

Gera nuotrauka?

Gera nuotrauka? portretas
,,Du durneliai,du durneliai baltus žirnius kūlė''...Oi,ką čia aš-taigi,,dva sapoga para!''.

Miško kirtėjas , o ne miškininkas

Miško kirtėjas , o ne miškininkas  portretas
Kas dešinieji ? " konservatoriai " ? :) Tai kodėl jie koalicijoje su " laisvės " partijūkšte ? Jie centro kairieji , vėliava raudona :) Ir kuo jos skiriasi ? Ir vieni ir kiti balsuoja už narkotikų dekriminilizavimą, Stambulo konvenciją , įvairias partnerystes taip kaip už jas balsuoja ir Blinkevičiūtės socdemai , ir liberalai ? Bukagalviai, jūs galvose toks jovalas ...Dešinieji ? :) Prajuokino :) O be kremliaus ir rusų neprisiminę nei dienos neišgyvenate , sakinio jų nepaminėję nesurezgate ....Patryyyyjotai :)))
VISI KOMENTARAI 48

Galerijos

Daugiau straipsnių