URM Rusijos ambasados atstovui išreiškė protestą dėl atakų prieš Ukrainą

  • Teksto dydis:

Reaguodama į suintensyvėjusį Kremliaus vykdomą Ukrainos civilinių objektų apšaudymą, Užsienio reikalų ministerija trečiadienį iškvietė Rusijos ambasados Lietuvoje atstovą, kuriam buvo išreikštas griežtas protestas.

Atstovui pažymėta, kad raketos ir bombos, krentančios ant švietimo įstaigų, ligoninių, civilių gyventojų namų, rodo Rusijos desperaciją, visišką žmogaus gyvybės negerbimą ir bet kokių karo taisyklių nepaisymą.

Taip pat priminta, kad teisinė atsakomybė laukia ne tik tiesioginių Rusijos karo nusikaltimų vykdytojų, bet ir atsakingųjų už Rusijos karinės agresijos prieš Ukrainą planavimą ir vykdymą.

„Lietuva kartu su tarptautine bendruomene dar kartą ragina Rusiją nedelsiant nutraukti nusikalstamą brutalią agresiją ir pabrėžia, kad visomis išgalėmis sieks dar labiau sustiprinti paramą besiginančiai Ukrainai“, – nurodo ministerija.

Per trečiadienį vykusį Rusijos smūgį istoriniam Lvivo, esančio Vakarų Ukrainoje, centrui žuvo septyni žmonės, įskaitant tris vaikus.

Rusija antradienį taip pat dviem balistinėmis raketomis smogė kariniam institutui ir netoliese esančiai ligoninei Poltavoje. Per šį smūgį žuvo 53 žmonės, o dar 271 buvo sužeistas.


Šiame straipsnyje: Užsienio reikalų ministerijaRusijos ambasadaprotestaskaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių