V. Adamkus įvardijo, kokių reformų tikisi iš naujo Seimo

Iš anksto balsavęs kadenciją baigęs prezidentas Valdas Adamkus sako iš naujo Seimo besitikintis reformų švietime, medicinoje.

„Norėčiau, kad jis (Seimas – BNS) ryžtųsi ir padarytų tam tikrų reformų Lietuvos santvarkoje. Reikalingos reformos švietimo, medicinos, sakyčiau, ir dar mūsų labiausiai pažeidžiamoje visuomenės dalyje. Būtent žmonės, kurie negali dėl mūsų sistemos įsitvirtinti tvirtai Lietuvos ekonominiame gyvenime“, – trečiadienį Lukiškių aikštėje žurnalistams sakė V. Adamkus.

„Čia tam reikalingos pataisos, apsisprendimai ir aš linkiu, kad Seimas imtųsi iniciatyvos ir tą padarytų“, – pridūrė jis.

Antradienį Seimo rinkimuose savo balsą atidavė prezidentas Gitanas Nausėda. Tuomet jis žurnalistams sakė balsavęs už „mažiau arogancijos“.

V. Adamkus teigė nekomentuosiantis šių šalies vadovo žodžių.

„Džiaugiuosi, kad šiandien Lietuva dar kartą galėjo priminti visam pasauliui, kad esame laisvi, demokratiški, parlamentinė valstybė. Rūpinamės ne tik savo, bet ir viso pasaulio reikalais“, – kalbėjo jis.

Paklaustas, ar mato radikalių jėgų grėsmę Lietuvoje, V. Adamkus teigė manantis, jog „viskas yra daroma, kad išlaikytume taiką pasaulyje, šiame regione“.

„Mes kadangi esame Europos Sąjungos ir NATO nariais, aš galvoju, kad esame saugūs“, – teigė jis.

Anot kadenciją baigusio prezidento, Lietuva yra padariusi pažangą politinės kultūros srityje, tačiau dar yra erdvės tobulėti.

„Bet kad mes dar turime vietos gerėti, būti kultūringesni, tai tikrai su jumis sutinku“, – sakė V. Adamkus.

Seimo rinkimai vyks spalio 13 dieną.

Lietuvoje renkamas 141 parlamentaras – 71 vienmandatėse apygardose ir 70 daugiamandatėje.

Iš viso į Seimo rinkimus kandidatuoja 1740 politikų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Seneli, seneli

Seneli, seneli portretas
geriau patilėtumėte. Kaip ten 1975 metais ruskyne prie Baikalo ........

Lietuva - be žydų!

Lietuva - be žydų! portretas
Išsivalysime Lietuvą nuo žydų, išgrūsim lauk visas žydes ir nebereikės dėl nieko pergyventi. Nei infliacija nebepuls, nei virusų, kuriuos skleidžia išsigimę žydai neliks. Nei teismuose, nei prokuratūrose ar politikoje neliks sukčių. Pedagogų, profesorių tarpe ir visokių šou bruzgynuose nebebus žydų-pedofilų.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių