V. Blinkevičiūtė sako nevengusi M. Sinkevičiaus temos po teismo sprendimo

Opozicinių socialdemokratų lyderė Vilija Blinkevičiūtė atmeta kritiką, kad ji siekė išvengti klausimų dėl buvusio Jonavos mero Mindaugo Sinkevičiaus, praėjusią savaitę įsiteisėjusiu nuosprendžiu pripažinto kaltu „čekiukų“ byloje.

Teismas buvusį Jonavos merą kaltu pripažino dar rugsėjo 19 dieną, tačiau V. Blinkevičiūtė tądien Apeliacinio teismo sprendimo nepakomentavo – su politike žurnalistams susisiekti nepavyko.

Dalis politikos stebėtojų teigė, kad šitaip socdemų lyderė bandė pabėgti nuo nepatogios temos.

„Mūsų reakcija ir mano, kaip partijos pirmininkės, reakcija buvo labai akivaizdi dar tą pačią dieną, kad mes gerbiame teismo sprendimą ir kad teismo sprendimas yra vykdomas ir kad jo nekvestionuojame“, – pirmadienį žurnalistams Vilniuje teigė europarlamentarė.

Mes gerbiame teismo sprendimą ir kad teismo sprendimas yra vykdomas ir kad jo nekvestionuojame.

Apeliacinis teismas savo sprendimu konstatavo, kad M. Sinkevičius lieka pripažintas kaltu dėl piktnaudžiavimo, dokumento suklastojimo ir turto pasisavinimo pasinaudojant jam skirtomis savivaldos išmokomis.

Politikui skirta 12,5 tūkst. eurų bauda ir draudimas trejus metus eiti pareigas valstybės institucijose, tarp jų – ir būti meru.

Jonavos rajono savivaldybės taryba laikinai eiti mero pareigas praėjusį penktadienį pavedė socialdemokratui Rimantui Sinkevičiui – M. Sinkevičiaus tėvui. Dalis opozicijos kritikavo tokį socialdemokratų frakcijos pasirinkimą.

„Tai yra toks skyriaus pasirinkimas ir aš jam pritariu ir sveikinu“, – teigė V. Blinkevičiūtė.

„Kadangi sprendžia tai pats Jonavos socialdemokratų skyrius ir mes turime daugumą, Jonavos krašto žmonės, jonaviškiai tikrai pasitiki socialdemokratais ir lygiai taip pat ir Rimantu Sinkevičiumi“, –  kalbėjo ji.

Prieš Apeliaciniam teismui priimant sprendimą dėl M. Sinkevičiaus, šis buvo įtrauktas į Seimo rinkimų sąrašą 141 numeriu, tačiau to buvo iš jo pašalintas.

Visgi V. Blinkevičiūtė sako, kad sprendimas leisti jam kandidatuoti nebuvo klaida.

„Aš nemanau, kad tai buvo klaida. Iš tikrųjų dar neaišku, kas būtų susiklostę ir, ko gero, galbūt Lietuvos žmonės Mindaugą būtų ir išrinkę į Seimą, bet dabar jis tokios galimybės neturi. Toks buvo mūsų partijos apsisprendimas ir todėl jis buvo mūsų sąraše“, –  sakė politikė.

Pirmosios instancijos ir apeliacinis teismai pripažino, kad 2019–2023 metais būdamas tarybos nariu ir meru M. Sinkevičius savivaldybės administracijai padarė 1487 eurų dydžio turtinės, taip pat neturtinės žalos, pakirto pasitikėjimą mero institucija.

Politikas kaltintas suklastojęs 16 dokumentų, juose įtvirtindamas tikrovės neatitinkančius duomenis apie pirkinius, nesusijusius su tarybos nario veikla.

Prieš teismui atverčiant bylą jis į savivaldybės biudžetą grąžino 4015 eurų. M. Sinkevičius tvirtino, jog „Telia Lietuva“ asmeninės sąskaitos tarnybinėmis lėšomis apmokėtos netyčia ir buvo žmogiška klaida.

Po pateiktų kaltinimų M. Sinkevičius pernai lapkritį sustabdė narystę Lietuvos socialdemokratų partijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių