Vienas „laisviečių“ lyderių sako, kad V. Blinkevičiūtė nebus premjere

Vienas valdančiosios Laisvės partijos lyderių Vytautas Mitalas prognozuoja, kad socialdemokratų pirmininkė europarlamentarė Vilija Blinkevičiūtė netaps premjere, net jei ši politinė jėga laimės Seimo rinkimus.

„Manau, kad net ir socialdemokratų sėkmės atveju, (...) jos Vyriausybės vadovės poste tiesiog nebus“, – Žinių radijui trečiadienį sakė V. Mitalas.

Visuomenės apklausose Lietuvos socialdemokratų partija yra pirmoji Lietuvoje, todėl didelė dalis stebėtojų prognozuoja jos pergalę šiemet vyksiančiuose Seimo rinkimuose.

Tačiau V. Blinkevičiūtė iki šiol neatsako, ar sutiks vesti partijos sąrašą į parlamentą, ir žada tai padaryti birželio viduryje, kai šis sąrašas bus sudaromas.

Šiuo metu V. Blinkevičiūtė dalyvauja Europos Parlamento rinkimuose, jie vyks birželio 9 dieną.

Premjero poste reikia aktyvių, darbingų žmonių, kurie labai daug dirba vardan Lietuvos.

„Premjero poste reikia aktyvių, darbingų žmonių, kurie labai daug dirba vardan Lietuvos“, – sakė V. Mitalas.

„Blinkevičiūtės geriausi laikai ministrės poste ar kituose postuose jau ten ir liko“, – pridūrė ji.

V. Mitalas sakė norintis, kad Laisvės partijos sąrašą rinkimuose vestų pirmininkė Aušrinė Armonaitė, o sprendimai dėl to bus priimti artimiausiu metu.

Jis ragino visų partijų pirmininkus imtis lyderystės prieš Seimo rinkimus.

„Partijų pirmininkai turi stovėti ten, kur yra užduodami įvairūs klausimai, – teigė „laisviečių“ vicepirmininkas. – Asmeninė politinė lyderystė čia yra labai svarbi, manau, visų partijų atžvilgiu, tiek socialdemokratų, tiek konservatorių“.

Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų pirmininkas Gabrielius Landsbergis teigia, kad partijos sąrašą rinkimuose vėl galėtų vesti Ingrida Šimonytė, kaip kad tą darė 2020 metais, kai konservatoriai rinkimus laimėjo.

„Dabar gali būti, kad socdemų pirmininkė pasislėps Briuselyje, o Tėvynės sąjungos pirmininkas pasislėps, nežinau, kur nors“, – sakė V. Mitalas.

Seimo rinkimai vyks spalį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Taip

 Taip portretas
O as labai dekinga Vilijai,kap ji buvo valdzioje kilo kainos ji visada kialdavo pencijas, tai jos deka dabar gaunu padoresne pencija.Galiu acu pasakyti Vilijai ir Skverneliui.

nieko nsbus

nieko nsbus portretas
Paskutinieji darbo pasiūlymai blinkei kaip tik.Padirbtų rimtai,tai išgaruotų visos mandrystės.Bet kur tau,greičiau karvę į medį lipti išmokysi ,nei blinkę dirbti,o ne loti.

lai BLINKĖ pasitreniruoja turguje parduodama KIAUŠINIUS ,

lai  BLINKĖ pasitreniruoja turguje parduodama  KIAUŠINIUS , portretas
jei tai nepavyks ,-- galės, buvusio socdemo JAGMINO, kiaulių ar vištų fermose t o b u l i n t i s , kaip sąžiningai užsidirbti DUONOS kąsnį
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių