W. Tomaszewskis: turime apie 7 proc. balsų, vienas mandatas yra

Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-krikščioniškų šeimų sąjungos (LLRA-KŠS) pirmininkas ir rinkimų sąrašo vedlys Waldemaras Tomaszewskis sako, kad partija išlaikė mandatą Europos Parlamente.

„Turime apie 7 proc. balsų, užtikrinai peržengėme barjerą ir gauname mandatą Europarlamente“, – sekmadienį žurnalistams Lenkų kultūros namuose Vilniuje laukiant rinkimų rezultatų sakė partijos pirmininkas.

„Tai yra labai svarbu ir Lietuvai, nes šeimos stiprinimo politika bus vykdoma, krikščioniškos tradicijos bus puoselėjamos“, – pridūrė jis.

W. Tomaszewskio teigimu, toks rezultatas yra gera prognozė, kad rudenį vyksiantys Seimo rinkimai bus sėkmingi: „Kad mes užtikrintai peržengsime barjerą“. 

Politikas nevertino, kokią įtaką partijos rezultatams turėjo ar buvo naudingas mažas rinkėjų aktyvumas.

„Nepasakysiu taip arba ne. Tik palyginsiu rinkimus prieš penkerius metus Šalčininkų rajone ir šiandien. Tada gavome apie 9,7 tūkst. balsų, o šįkart – 9,3 tūkstančio. Praktiškai savo rinkėjų palaikymą išlaikėme“, – sakė jis.

Šalčininkų ir Vilniaus rajonuose, kur labiausiai palaikoma LLRA-KŠS, balsuoti atėjo gerokai daugiau rinkėjų nei vidurkis – atitinkamai 45,57 proc. ir – 33,87 procento.

W. Tomaszewskis šiuo metu yra vienintelis LLRA-KŠS atstovas Europos Parlamente. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pikts

Pikts portretas
B bd ant draudimo skelbt rezultatus iki 24 val.? Skaldo Europa?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių