Ž. Pavilionis: dėl Civilinės sąjungos įstatymo projekto konservatorių balsų daugėja

  • Teksto dydis:

Tarp Seimo konservatorių daugėja balsų už Civilinės sąjungos įstatymo projektą, kuriuo būtų įteisinta ir skirtingų, ir vienos lyties asmenų partnerystė, sako Seimo vicepirmininkas Žygimantas Pavilionis.

„Tarp konservatorių jų (balsų – BNS) vis daugėja, vienas iš balsų sėdi prieš jus“, – trečiadienį Žinių radijui sakė politikas.

„Aš anksčiau nebalsavau už tuos dalykus, bet kadangi esu turbūt 30 metų kaip krikščionis demokratas ir pagal visas krikščioniškas doktrinas, ir galų gale Vilnius yra gailestingumo miestas, manau, turime apjungti žmones ir susikoncentruoti į žmogaus orumą, tai yra esminė krikdemus ir socdemus vienijanti doktrina“, – teigė Ž. Pavilionis.

Pasak jo, konservatoriai visą laiką ieško didesnės paramos tarp frakcijos narių partnerystės įteisinimui.

„Mes visą laiką jų ieškome ir ieškosime. Būtent mūsų partija duoda didžiausią balsą šitam klausimui“, – sakė Seimo vicepirmininkas.

Jis pabrėžė, kad praėjusią savaitę Civilinės sąjungos įstatymo priėmimui kelią užkirto socialdemokratai.

„Tas socialdemokratų eilinis akibrokštas, rodant, kad socialdemokratai dirba iš esmės eksportui, jie balsuoja už partnerystės idėjas, kurios šiaip yra socialdemokratiškos idėjos – tą Marija Aušrinė Pavilionienė (Ž. Pavilionio motina – BNS) man vis primena namie, – jie balsuoja tik Briuselyje. Lietuvoje socialdemokratai atitinka Šeimų maršo ritmą ir kitus populistinius ritmus, ir tas žiauriai stebina“, – teigė konservatorius.

Mes visą laiką jų ieškome ir ieškosime. Būtent mūsų partija duoda didžiausią balsą šitam klausimui.

Laisvės partija siekė, kad Civilinės sąjungos įstatymo priėmimas būtų įtrauktas į pratęstos Seimo sesijos darbotvarkę, tačiau to nebuvo padaryta. Šios partijos lyderė Aušrinė Armonaitė praėjusią savaitę teigė, kad klausimo priėmimą apsunkina socialdemokratai, viešai pareiškę nepalaikysiantys Civilinės sąjungos įstatymo, nes jo priėmimą mato kaip pagalbą tvirtinant Gabrielių Landsbergį Lietuvos kandidatu į Europos Komisiją (EK).

Civilinės sąjungos projektui Seimas yra pritaręs po svarstymo, jis įvestų lyčiai neutralią partnerystę.

Lietuvoje šiuo metu nėra įteisinta nei vyro ir moters, nei vienos lyties porų partnerystė. Ankstesni bandymai tą padaryti parlamente buvo nesėkmingi.

Civilinės sąjungos įstatymo projektas numato, kad ją sudarę partneriai kurtų bendrą dalinę nuosavybę, tačiau turėtų galimybę atskiru susitarimu nustatyti ir kitokį turto teisinį režimą, paveldėtų pagal įstatymą ir nemokėtų paveldėjimo mokesčių, turėtų galimybę veikti vienas kito vardu ir interesais, atstovautų vienas kitam sveikatos priežiūros srityje, galėtų gauti su sveikata susijusią informaciją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pritariu>košmaras

pritariu>košmaras portretas
akivaizdžiai artėjant rinkimams tikisi gaut balsų iš lgbt veikėjų,rodo tipo savo lojalumą-išverstaskūriai,greičiau jau tie rinkimai,o tai jie priims dar tokių įstatymų,kad oi,oi,oi-LIETUVOS naikintojai

Košmaras

Košmaras portretas
Prakeikti sorošistai. Velnio sėklos propaguotojai…

Pilietiškas

Pilietiškas portretas
Visus tuos konservatorius su nukvakėliu jaunikiu Povilioniu grūsti į politikos šiukšlyną!
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių