A. Bilotaitė: Lietuva gaus ES finansinę paramą sienos su Rusija sustiprinimui

Lietuva iš Europos Komisijos gaus finansinę paramą sienos apsaugos su Rusija stiprinimui, sako vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė.

„Visai neseniai vyko tarybos posėdis vidaus reikalų ministrų ir yra labai aiški žinia, kad iš Europos mes gausime finansavimą. Yra numatyta dabar 150 mln. eurų, būtent rytinių sienų infrastruktūros sustiprinimui. Žinoma, mes turėsime pasidalinti tuos finansus, bet manau, kad čia dar tikriausiai ne pabaiga“, – „Žinių radijui“ ketvirtadienį sakė ministrė.

Ji dėl finansinės paramos į už vidaus reikalus atsakingą eurokomisarę Ylva Johansson (Ilvą Johanson) laišku kreipėsi liepos pradžioje.

Jame ministrė pabrėžė, kad būtina skubiai modernizuoti ir atnaujinti sienos stebėjimo sistemas. Tuomet ministerija nurodė, jog apskaičiuota, kad šio modernizavimo išlaidos sieks beveik 16 mln. eurų, o reikalingas finansavimas – 13,7 mln. eurų.

Laiške A. Bilotaitė išreiškė viltį, kad rezervų sąrašas bus skubiai peržiūrėtas ir Lietuva galės gauti reikiamą Bendrijos įnašą. Teigiama, kad papildomai iki 2030 metų sienos stebėjimo sistemų atnaujinimui prireiks dar 65 mln. eurų.

„Migracijos kažkokių srautų mes nestebime tenai, bet akivaizdžiai suprantame, kad turime stiprinti. Mano buvo duotas pavedimas mūsų pasienio tarnybai parengti atitinkamą priemonių planą ir sudėlioti, kas yra prioritetai stiprinant mūsų pasienį su Rusijos Federacija, tai yra tam tikros infrastruktūros atnaujinimas, to paties fizinio barjero, stebėjimo sistemų, patrulio tako“, – kalbėjo A. Bilotaitė.

Fizinis barjeras, stebėjimo sistemos, kitos priemonės. Tai yra labai brangu, bet mes saugome ne tik savo valstybę, bet mes saugome taip pat ir ES.

Praėjusių metų spalį Lietuvai buvo pranešta apie 9,3 mln. eurų Europos Sąjungos paramą, ji leido atnaujinti sienos stebėjimo sistemas visame sienos su Baltarusija ruože.

„Mūsų tikslas yra pasiekti, kad europiniame lygmenyje mes turėtumėm ne tik, kad teisinius kažkokius pokyčius, kurie mums svarbūs kovojant su ta instrumentalizuota migracija, (...) taip pat labai svarbu gauti paramą, nes visa tai tikrai labai brangiai kainuoja. Fizinis barjeras, stebėjimo sistemos, kitos priemonės. Tai yra labai brangu, bet mes saugome ne tik savo valstybę, bet mes saugome taip pat ir ES“, – sakė A. Bilotaitė.

Apie tai, jog ministerijai bus siūloma griežtinti patekimo į pasienio su Rusija ruožą tvarką yra užsiminęs ir Valstybės sienos apsaugos tarnybos vadas Rustamas Liubajevas.

Lietuvos siena su Rusija yra maždaug 275 kilometrų ilgio.

EK Lietuvai jau yra suteikusi apie 100 mln. eurų paramą sienos su Baltarusija stiprinimui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Matyt debilotaitė nežino

Matyt debilotaitė nežino portretas
seno anekdoto,kur motina,sužinojusi apie sūnaus įsitaisytą triperį,pareiškė,kad ,girdi,dviratį ansai prap.so-prap.s ir triperį...

kuo didesne ES parama Lietuvai

kuo didesne ES parama Lietuvai  portretas
tuo didesnes skyles ,,,,sienoje,,, chocholu banderos su bulbasais , arabais ,indusais , islamistais teroristais lenda tuntais be sustojimo ..... pasienieciai su muitininkais stovintys prie ,,,skyliu sienoje,,, nespeja honorarus skaiciuot .....

Marazmas

Marazmas portretas
Turbūt lipdukų prisipirks ir vielos stirnoms baidyti?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių