A. Bilotaitė pavedė atlikti tarnybinį patikrinimą dėl PAGD neišsiųstų pranešimų apie audrą

  • Teksto dydis:

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė trečiadienį pavedė atlikti tarnybinį patikrinimą dėl gyventojams sekmadienį neišsiųstų perspėjimo pranešimų apie gresiančią audrą.

Kaip skelbia Vidaus reikalų ministerija (VRM), patikrinimu siekiama išsiaiškinti galimo Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) netinkamai ar aplaidžiai organizuoto darbo, vykdant gyventojų informavimą bei perspėjimą, aplinkybes.

„Šią susidariusią situaciją vertinu principingai, todėl nusprendžiau pradėti tarnybinį patikrinimą. Gyventojų perspėjimo sistema turi veikti nepriekaištingai, o visos atsakingos institucijos privalo aiškiai žinoti savo atsakomybes ir funkcijas. Turime pasimokyti iš šios situacijos ir padaryti viską, kad tai nepasikartotų“, – ministerijos pranešime cituojama A. Bilotaitė.

Tokį sprendimą vidaus reikalų ministrė priėmė po susitikimo su PAGD direktoriumi Sauliumi Greičiumi.

„Panašu, kad kažkokie darbai gal buvo daromi, bet buvo nepakankamai padaryta, šiandien institucijos turi prisiimti tą atsakomybę, kad nepakankamai pasižiūrėjo į šią konkrečią situaciją ir suvokti, kad tai negali pasikartoti“, – Medininkuose žurnalistams kalbėjo A. Bilotaitė.

Anot ministrės, trūko darbų koordinavimosi tarp tarnybų, jai nebuvo pateikta visa reikalinga informacija.

Šią susidariusią situaciją vertinu principingai, todėl nusprendžiau pradėti tarnybinį patikrinimą.

„Kitas dalykas, klausimas, kodėl kai kurios institucijos nedalyvavo tam tikruose pasitarimuose, kuriuose turėjo dalyvauti. Klausimų tikrai daug yra, akivaizdu, kad buvo atsainiai pasižiūrėta į šią situaciją“, – sakė A. Bilotaitė.

Pasak ministerijos, praėjusiais metais VRM atsakingoms valstybės institucijoms ir tarnyboms buvo pavedusi įvertinti anksčiau išmoktas pamokas bei nustatyti aiškų ir vieningą gyventojų perspėjimo ir informavimo algoritmą.

Kaip BNS anksčiau informavo PAGD, įspėjamieji pranešimai apie audrą į gyventojų mobiliuosius telefonus nebuvo siunčiami, nes prognozė nerodė stichinių ar katastrofinių reiškinių.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba teigia, kad PAGD apie artėjančią audrą buvo informuotas.

Už ekstremaliųjų situacijų valdymą šalyje atsakingas PAGD, savivaldybės, ministerijos ir kitos valstybės institucijos. Institucijų veiksmus Vyriausybės lygiu koordinuoja Nacionalinis krizių valdymo centras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių