Buvęs švietimo viceministras pradeda vadovauti Fizinių ir technologijos mokslų centrui

  • Teksto dydis:

Buvęs švietimo, mokslo ir sporto viceministras Ramūnas Skaudžius nuo ketvirtadienio pradeda vadovauti Fizinių ir technologijos mokslų centrui (FTMC).

 

 

Jis pakeitė dvi kadencijas šiose pareigose iki tol dirbusį fiziką, FTMC Optoelektronikos skyriaus vadovą Gintarą Valušį, pranešė centras.

R. Skaudžius laimėjo Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos skelbtą konkursą. Jame iš viso dalyvavo penki kandidatai.

„Matau FTMC kaip įstaigą, kuri skatina mokslinį smalsumą ir kūrybiškumą, vykdant pažangiausius tyrimus bei ugdant naujos kartos mokslininkus, gebančius spręsti globalias problemas. Kartu sieksime kurti inovatyvias technologijas ir sprendimus, kurie gerins žmonių gyvenimą ir aplinką, ir tapsime lyderiais mokslo srityje ne tik Lietuvoje, bet ir tarptautiniu mastu“, – sakė R. Skaudžius.

Naujasis vadovas pagal išsilavinimą – chemikas. Jis yra dirbęs matematikos ir chemijos mokytoju, praktikavęsis užsienyje, ėjo Vilniaus universiteto Chemijos ir geomokslų fakulteto prodekano studijoms pareigas.

2021–2024 metais R. Skaudžius buvo švietimo, mokslo ir sporto viceministras, atsakingas už bendrąjį ugdymą. Iš šių pareigų jis pasitraukė su tuometiniu švietimo ministru Gintautu Jakštu, kilus kilusių didelių nesklandumų vykdant vienuoliktokų tarpinius patikrinimus.

FTMC yra didžiausia mokslinių tyrimų įstaiga Lietuvoje, vykdanti mokslinius tyrimus ir technologinės plėtros darbus lazerinių technologijų, optoelektronikos, branduolio fizikos, organinės chemijos, bio ir nanotechnologijų, elektrocheminės medžiagotyros, funkcinių medžiagų, elektronikos ir kitose mokslo kryptyse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių