Dramatiška situacija Lenkijoje: į liūčių ir potvynių kamuojamą šalį Lietuva siųs pagalbą

  • Teksto dydis:

Lenkiją užplūdus liūtims ir potvyniams, į kaimyninę šalį Lietuva siųs gelbėtojų komandą bei reikalingos įrangos.

Antradienį Nacionaliniame krizių valdymo centre vykusiame tarpinstituciniame pasitarime nuspręsta Lenkijai pasiūlyti didelio galingumo konteinerinę siurblinę bei užtvankoms statyti reikalingų smėlio maišų fasavimo įrangą. Į Lenkiją taip pat vyktų 15–20 gelbėtojų komanda.

„Pagal šiuo metu turimą informaciją, potvynio mastas nemažėjo, kai kurie miestai, pavyzdžiui, Vroclavas didžiausios potvynio bangos laukia rytoj, todėl aktyvavome pajėgas, kurios, prireikus, artimiausiu metu galėtų išvykti padėti kolegoms Lenkijoje apsaugoti nuo kylančio potvynio infrastruktūros objektus, gyventojų būstus, taip pat vykdyti gelbėjimo darbus“, – pranešime teigė NKVC vadovas Vilmantas Vitkauskas.

 

 

ELTA primena, kad Centrinėje Europoje dėl smarkių liūčių patvinusios upės sukėlė potvynius. Mažiausiai du žmonės žuvo Austrijoje ir Lenkijoje, tūkstančiai buvo priversti palikti savo namus, o potvyniai padarė žalą elektros ir transporto infrastruktūrai.

Premjeras Donaldas Tuskas situaciją pietvakarių Lenkijoje apibūdino kaip „dramatišką“ ir paragino žmones vadovautis evakuacijos nurodymais.

 

 

Nuo penktadienio ryto pietvakarių Lenkijoje palijo daugiau nei per taip vadinamą tūkstantmečio potvynį 1997 m., o pavojaus lygis viršytas 47-iose matavimo stotyse visoje šalyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vandenio era prasidėjo

Vandenio era prasidėjo portretas
Ruoškitės.

Šiaip

Šiaip portretas
Kitose Europos šalyse gelbėjimo darbams pasitelkiama ir kariuomenė. O ką apie tai galvoja Liet. kariuomenė? Jei prasidėtų karas, tai norėtų pagalbos iš kitų šalių, o patys ar pagelbėja? Dabar - puiki proga...

Jooo

Jooo portretas
Kas darosi kintant klimatui. O čia dar tik pradžia.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių