Gamtos sukurta diskoteka: kai kuriose Lietuvos vietose dangų varsto žaibai

  • Teksto dydis:

Sinoptikai pranešė, kad pirmadienio naktį ir rytą gausokai lis, griaudės perkūnija. Jau dabar dalyje Lietuvos fiksuojami žaibai.

„Naktį iš sekmadienio į pirmadienį dalyje šalies praslinks lietūs su perkūnija. Vietomis gali ir smarkiau palyti, sustiprėti vėjas“, – skelbė feisbuko grupė „Orai ir klimatas Lietuvoje“.

Anot sinoptikų, 22.30 val. vienas židinys slinko pro Vakarų Lietuvą, o kitas nuo Lenkijos turėtų pamažu atkeliauti į pietvakarinius rajonus.

„Vis dėlto, audros židiniai slinkdami kinta (dalis ruožų intensyvėja, dalis susilpnėja), todėl geriausia stebėti radarų žemėlapius. Nebijokite gamtos sukurtos diskotekos, jeigu tokia bus“, – įspėjo „Orai ir klimatas Lietuvoje“.

Kitoje feisbuko grupėje „Orų entuziastai“ žmonės dalijosi vietovėmis, kur jau stebimi žaibai. Pranešama, kad daugiausiai žaibuoja Vakarinėje šalies dalyje – Klaipėdoje, Rietave, Šilutėje, Priekulėje, Tauragės rajone.

„Kažkur ten toli geras vakarėlis vyksta“, – rašė viena moteris ir pasidalijo neramių orų vaizdais.

„Šilutė. 22 val. Griaudėja,  žaibuoja, pradeda lyti“, – teigė kita moteris.

„Pradeda „Selas“ savo koncertą“, – juokavo dar kita moteris ir pridūrė, kad Klaipėdoje „pagal prognozę pripučiamų valčių reikėtų pažiūrėti.“

Sinoptikė Elvyra Latvėnaitė pranešė, kad pirmadienį su perkūnija lis, naktį ir rytą gausokai, dieną protarpiais palis, popietę – pietrytinėje, rytinėje Lietuvos pusėje gausokai. Popietę gali kai kur, labiausiai tikėtina rytiniuose, pietrytiniuose rajonuose, ir kruša iškristi. Vėjas naktį nepastovus, 5–10 m/s, dieną šiaurės vakarų – 7–12m/s, pajūryje ir kai kur per perkūniją gūsiai sieks 15–17m/s. Naktį – 16–19°C, dieną – 20–25°C, pietiniame ir rytiniame pakraštyje dar iki 26–29°C gali įšilti, popietę ir čia atvės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių