Į detektyvą įsipainiojusi moteris: negaliu vartoti elektros, gyvenu kaip pirmykštis žmogus

  • Teksto dydis:

Tauragiškė pasakojo, kad namuose Lietuvoje ji – retas svečias. Moteris dirba Anglijoje. Visada anksčiau per metus elektros suvartodavo daugmaž vienodai – apie 1000 kilovatvalandžių, praneša LNK.

„Nesu atidariusi jokių įmonių. Neturiu nieko. Kai kiti vartoja elektrą, orą, vandenį, pas mane nėra. Pas mane yra paprasčiausia krosnis“, – kalbėjo tauragiškė Vida Gerulienė.

Tauragiškė sakė patyrusi šoką, kai pamatė, kad elektros jos name suvartota šešis kartus daugiau, nei įprastai.

„Nuo 2022 metų rugsėjo mėnesio buvo permoka už 1000 kilovatvalandžių. Aš negyvenau. Yra įrodantys dokumentai, kad dirbau Anglijoje, bet suvartotas elektros energijos kiekis – 6500 kilovatvalandžių“, – pasakojo pašnekovė.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

Teismas iš moters nurodė išieškoti skolą. „Kadangi aš negyvenau, o suvartotas elektros energijos kiekis – daugiau nei 6000 kilovatvalandžių, aš privalau sumokėti 1800 eurų už suvartotą elektros energijos kiekį. Per tą laikotarpį, kai negyvenau. Apie permoką – 280 eurų, nekalbama“, – atviravo V. Gerulienė.

Kadangi tauragiškė nesutiko mokėti, dabar jai raštus siunčia antstoliai. „Aš negaliu elektros vartoti – gyvenu kaip pirmykštis žmogus. Išjungiu, kaip matote, nes nežinau, kaip ją naudoti“, – tarstelėjo V. Gerulienė.

ESO tvirtina, kad apskaitos prietaisas, įrengtas tauragiškės namo viduje, buvo tikrintas tris kartus. Prieš trejus metus ir pernai skaitiklio gedimų nerasta. Moters name buvo pastatytas naujas išmanusis skaitiklis. Kai šiemet tauragiškė vėl kreipėsi dėl išaugusio suvartojimo, išmanusis skaitiklis vėl buvo patikrintas, bet gedimo neužfiksuota.

Moteris kreipėsi į prokurorus manydama, kad gal elektrą iš jos kas nors vagia. „Manęs paklausė: „Prašau, rodykite faktus, kas vagia“ ir taip toliau. Sakiau, pasiimkite brigadą, keliaukite pas kiekvieną kaimyną ir ieškokite, kas elektrą nuplauna. Čia – ne mano problemos. Aš – ne elektrikas, aš – ne tos srities specialistas“, – teigė V. Gerulienė.

Specialistai teigė pašalinių prisijungimų prie skydinės lauke neradę. Nebent, sako, bėda – namo viduje. „Klientei pasiūlyta su elektriko pagalba patikrinti vidaus tinklą. Tai yra, namuose esančius ir veikiančius elektrinius prietaisus, ir išsiaiškinti, ar jie veikia tinkamai. Tačiau moteris teigė, jog to daryti neketina“, – rašoma ESO pateiktame atsakyme.

Kaimynai sakė dėl elektros bėdų neturintys, ir kur ji pas kaimynę dingsta, nesupranta. „Praėję tie laikai. Kas tau čia pasikabins? O čia, visur, kabeliai pravesti“, – svarstė vienas kaimynas.

„Na, gal gali skaitiklis... Bet jei tie skaitikliai jau trečią kartą, įtaria, kad rodo blogai, tai kažkur yra kitos problemos“, – savo nuomonę išsakė kitas kaimynas.

ESO specialistai teigė, kad analizuodami išmaniojo skaitiklio duomenis, pastebėjo, jog daugiau elektros tauragiškės name suvartojama šaltuoju metų laiku. Dabar, kai moteris išjungė įvadinį automatą, suvartojimas tapo minimalus – per penkis mėnesius siekia vos 33 kilovatvalandes.



NAUJAUSI KOMENTARAI

S.S.S.

S.S.S. portretas
"Dabar, kai moteris išjungė įvadinį automatą, suvartojimas tapo minimalus – per penkis mėnesius siekia vos 33 kilovatvalandes". Tai jeigu įvadinis automatas išjungtas kaip gali atsirasti tos 33 kilovatvalandės?. Vadinasi skaitiklis irgi suka iš oro.

geras elektrikas

geras elektrikas portretas
geras elektrikas greitai issiaiskintu kas tame namo viduje yra NETVARKOJ. Ne be reikalo moteriske atsisake tikrinti namo vidaus elektros instaliacija ir irengimus. Tikriausia yra ijungusi koki suildymo aparata ziemos metu. nes palaikyti pliusine temperatura namo viduje yra butina kad nesuputu viskas.

.

. portretas
kad pastebimai sunaudota elektros saltuoju laiku, galima daryti prielaida kad sildytuvas veikdamas automatiniu rezimu kai kada isijungdavo.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių