KAM: Lietuva perduos naują karinės paramos paketą Ukrainai

  • Teksto dydis:

Rugpjūčio mėnesį Lietuva Ukrainai perduos kovos technikos, priešdronines sistemas, transporto ir logistines priemones bei dalį senesnės ginkluotės, pranešė Krašto apsaugos ministerija (KAM).

„Lietuva Ukrainai netrukus perduos kritiškai reikalingas trumpo nuotolio oro gynybos sistemas, tokiu būdu prisidėdami ir prie Vokietijos, JAV bei Prancūzijos vadovaujamos oro gynybos pajėgumų koalicijos, kurioje dalyvauja ir Lietuva. Taip pat perduosime ir kitą, kasdien mūšio lauke reikalingą karinę techniką, ginklus ir sistemas“, – sako krašto apsaugos ministras Laurynas Kasčiūnas.

KAM duomenimis, iš viso Ukrainai bus perduota 14 vienetų M113 šarvuočių, trumpo nuotolio oro gynybos sistemų su raketomis, priešdroninių sistemų, priešdroninių individualių slopintuvų, visureigių su atsarginėmis detalėmis, krovinių priekabų, 20 tonų teleskopinių krautuvų, ratinių krautuvų, šautuvų, šaudmenų, dūminių užtaisų, ginklų priedų ir jų dalių.

Lietuva, reaguodama į Ukrainos prašymus, šiemet Ukrainai jau perdavė 155 mm amunicijos, šarvuočių M577, šarvuočių M113, priešdronines sistemas, prieštankinio granatsvaidžio „Carl Gustaf“ šaudmenų, nuotolinio detonavimo sistemų RISE-1, elektros generatorius, dalimis išardytą lengvąjį atakos lėktuvą L-39ZA „Albatros“ ir kitą paramą.

Iš viso, nuo karo pradžios, Lietuva Ukrainai suteikė karinės paramos už daugiau nei 641 mln. eurų.


Šiame straipsnyje: karas Ukrainojekarinė paramaKrašto apsaugos ministerija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių