L. Kasčiūnas: VSAT pareigūnai bus aprūpinti kulkosvaidžiais už maždaug 3 mln. eurų

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai bus aprūpinti kulkosvaidžiais FN MINIMI už maždaug 3 mln. eurų, teigia krašto apsaugos ministras Laurynas Kasčiūnas. Pasak jo, dalis šios sunkiosios ginkluotės pasieniečius turėtų pasiekti jau šiais metais.

„Manau, kad galutinis sprendimas yra dienų arba savaitės klausimas“, – Eltai sakė L. Kasčiūnas, akcentuodamas, kad siekiama, jog pasieniečiai bent dalį šios ginkluotės gautų jau šiais metais.

Pasak ministro, nors šiais kulkosvaidžiais naudosis VSAT pareigūnai, jie formaliai priklausys kariuomenei.

„Reikia tik finalizuoti sprendimus, nes resursas yra. Yra galiojantys kariuomenės kontraktai – tai reiškia, kad kariuomenė užsipirkinėja kulkosvaidžių, kurie priklausys kariuomenei, bet mes tam tikrą ginklų dalį perduosime naudoti mūsų pasienio tarnybai“, – paaiškino jis.

L. Kasčiūno teigimu, VSAT pareigūnams bus organizuojami mokymai, kurių metų jie bus parengti naudotis kulkosvaidžiais.

„Su sunkesnės ginkluotės perdavimu turi būti susiję kariniai mokymai ir mes tuo tikrai pasirengę užsiimti, kad pasieniečių tas karinis standartas būtų pagrįstas jų įgūdžiais“, – patikino jis.

Ministras pabrėžia, kad sprendimu VSAT pareigūnus aprūpinti sunkiąja ginkluote siekiama geriau pasiruošti galimoms hibridinėms grėsmėms pasienyje.

„Gali būti įvairių sukarintų scenarijų, kurie iš esmės reikalaus pirmiausiai Vidaus reikalų sistemos reakcijos ir pasieniečių reakcijos ir reikia turėti rankose įrankius, kurie gali duoti atkirtį tokiems scenarijams, kurie galbūt nėra tradiciniai, konvenciniai, bet jau reikalaujantys turėti sunkesnę ginkluotę ir duoti tam tikrą atkirtį“, – akcentavo Krašto apsaugos ministerijos (KAM) vadovas.

„Aš visada pasisakiau ir pasisakysiu už visą apimantį saugumo požiūrį, už kuo glaudesnę sąveiką tarp tokių tarnybų kaip kariuomenė ir pasieniečiai, kurie priklauso ginkluotosioms pajėgoms karo padėties metu“, – pridūrė jis.

Apie ketinimus pasieniečius aprūpinti sunkiąja ginkluote vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė pranešė gegužę.

Kaip tuomet teigė Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) vadas Rustamas Liubajevas, šią ginkluotę ketinama įsigyti iki metų pabaigos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tai

tai portretas
pavojus nr-1

vo ......BLT ... tai is kur imsi tiek tu ,,pareigunu,,,

vo ......BLT ... tai is kur imsi tiek tu ,,pareigunu,,, portretas
kuriems reikia kulkosvaidziu , manau jei tik lietuvos pedo ,,,pareigunus,, aprupinsi tai kiekvienam minimum po du- tris teks uz tokia suma pinigu ...

Rūtenis

Rūtenis portretas
Nemažiau nei nupirkti ir išdalinti, labai svarbu, kad dieną X, tie kulkosvaidžiai be mūšio neatitektu priešams, kaip kad buvo 1940 metais, juk laikai tai keičiasi spėriai, o vat žmonės tai ne itin.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių