Iš Libano evakuoti devyni Lietuvos piliečiai

Artimuosiuose Rytuose augant įtampai, iš Libano evakuoti devyni Lietuvos piliečiai, antradienį vėlai vakare pranešė Užsienio reikalų ministerija (URM).

Šie žmonės, tarp kurių yra motinų su mažamečiais vaikais, Ukrainos organizuojamu skrydžiu iš Libano sostinės Beiruto atvyko į Lenkiją, Žešuvą.

Vėliau trečiadienį jie vyks pas artimuosius Vokietijoje, Danijoje bei Lietuvoje.

„Norėčiau padėkoti Lietuvos diplomatinės tarnybos darbuotojams, kurių sklandus darbas padėjo mūsų piliečiams išvykti iš Libano. Nepaisant įprastų diplomatinei tarnybai užduočių, kolegos vėl ir įrodė, kad bendromis pastangomis galima įveikti sunkias užduotis. Taip pat didelė padėka broliams ukrainiečiams, kurie suorganizavo skrydį iš Libano į Lenkiją“, – pranešime sakė užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis.

URM skelbia turinti informacijos dar apie 30 piliečių, kurie kreipėsi dėl pagalbos išvykti iš Libano. Su jais palaikomas nuolatinis kontaktas bei su partneriais tariamasi dėl galimybių parskraidinti šiuos žmones į Europą.

Kiek anksčiau antradienį Izraelis pranešė pradėjęs antžeminį puolimą prieš Irano remiamą kovotojų grupuotę „Hezbollah“ Libane.

Netrukus Iranas į Izraelį paleido daugybę raketų. Teheranas sako, kad tai – atsakas į „Hezbollah“ lyderio Hassano Nasrallah (Hasano Nasralos) nužudymą praėjusią savaitę, taip pat „Hamas“ politinio sparno vadovo nužudymą.

Izraelio kariuomenės teigimu, antradienį Iranas į šalį paleido maždaug 180 raketų.

Maždaug po valandą trukusios atakos Izraelio kariuomenė paskelbė, kad išpuolis baigėsi ir buvo perimta daug raketų.

Tai buvo antras kartas, kai Iranas tiesiogiai atakavo Izraelį – balandį surengta raketų ir dronų ataka buvo atsakas į mirtiną Izraelio oro smūgį Irano konsulatui Damaske.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių