Lietuvoje – neramūs orai: kai kur pasitrankė žaibai, siautėjo škvalas

  • Teksto dydis:

Trečiadienio naktis kai kuriose Lietuvos vietovėse buvo nerami. 

„Alytuje pasitrankė gražūs žaibai, nušniokštė smarki liūtis ir pasiautėjo škvalas. Gūsiai galėjo siekti apie 20 m/s“, – skelbiama feisbuko paskyroje „Orai ir klimatas Lietuvoje“.

Ar buvo nuostolių, pvz., nuverstų medžių? Anot specialisto, kol kas sunku pasakyti, nes daugelis miegojo ir lauke tamsu.

„Sprendžiant pagal ESO elektros atjungimų žemėlapį ir radarų vaizdus, intensyvesnė audros zona praslinko pro Dusios ir Metelio ežerų apylinkes, todėl žmonės liko be elektros. Vėliau visa tai nuslinko į Alytų“, – naktį teigė meteorologai.

Neramus dangus buvo ir kitose vietovėse. Kaip pranešė tautiečiai, žaibavo Tauragėje, Jurbarko rajone, Kaišiadoryse, Ukmergėje, Vilniuje, Kaune ir kitur.

„Oi, pareina ant Vilniaus iškart ir nuo Kauno, ir nuo Alytaus. Kažkur pietinėje dalyje susijungs ir vėl verks, kad šuliniai plaukia, – feisbuko grupėje „Orų entuziastai“ skelbė vilnietis. – Jau mano pomidorus smagiai laisto – be ledukų, bet fotografuoja jau su garsu.“

Kaip skelbė Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba, trečiadienio naktį daug kur trumpi lietūs, vietomis smarkūs. Perkūnija. Vėjas rytų, pietryčių, pereinantis į pietvakarių, vakarų, 6–11 m/s, per perkūniją kai kur gūsiai 15–20 m/s. Temperatūra 16–21 laipsnis šilumos. Dieną vietomis trumpas lietus. Vėjas pietvakarių, vakarų 7–12 m/s. Temperatūra 25–30, pajūryje 22–24 laipsniai šilumos.

Ketvirtadienį vietomis trumpai palis. Vėjas vakarinių krypčių, naktį 6–11 m/s, dieną 8–13 m/s. Temperatūra naktį 13–18, dieną 23–28, pajūryje 20–22 laipsniai šilumos.

Penktadienio dieną šiauriniuose rajonuose kai kur trumpai palis. Vėjas vakarinių krypčių, 6–11 m/s. Temperatūra naktį 12–17, dieną 21–26 laipsniai šilumos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių