Manto gatvę puoš modernių pastatų ansamblis

Manto gatvę puoš modernių pastatų ansamblis

Uostamiesčio centrinę Herkaus Manto gatvę neilgai trukus papildys šiuolaikiškų statinių ansamblis. Modernaus „Kapitolijaus“ prekybos centro pastato pašonėje įsibėgėjo „Žemaitijos“ rekonstrukcijos darbai. Kitoje kino teatro pusėje po kelių mėnesių iškils komercinės paskirties pastatas.

Klestės prekyba

Šio pastato savininkė bendrovė „Laivyno inžinerijos centras“ statybas planuoja pabaigti liepos mėnesį. Trijų aukštų 1067 kv. metrų erdvė bus skirta prekybiniams plotams.

Informaciją, kiek numatyta investuoti į šį projektą, bendrovė laiko komercine paslaptimi. Kol kas garsiai nekalbama ir apie tai, kas įsikurs pastato patalpose.

„Statinio projektas buvo derintas prie bendro miesto vaizdo, kad jis natūraliai „įsipieštų“ į Manto gatvę“, - „Klaipėdai“ sakė „Laivyno inžinerijos centro“ rinkodaros vadovė Birutė Mitkutė.

Pastatas turėtų sudaryti vieningą architektūrinę kompoziciją su „Kapitolijaus“ prekybos centru bei „Žemaitijos“ kompleksu - visų šių projektų architektūrinis sprendimas priklauso bendrovei „Atai ir KO“.

Pakeitė planus

Kaip „Klaipėdai“ sakė bendrovės „PC Žemaitija“ generalinis direktorius Vytautas Rickus, vietoj dalies „Žemaitijos“ patalpų iki Naujųjų metų planuojama pastatyti trijų aukštų 2 tūkst. 400 kv. m ploto pastatą. Į projektą bendrovė numačiusi investuoti apie 6 mln. litų.

„Pirmas, antras aukštai bus skirti prekybiniams ir komerciniams plotams, o trečiame įsikurs biliardinė su picerija“, - pasakojo V.Rickus.

Direktorius prisiminė, jog prieš daugiau nei porą metų parengtame rekonstrukcijos projekte buvo numatytos ir trys papildomos kino salės. Bendrovės ketinimus iš esmės pakeitė planai uostamiestyje įkurti „Akropolio“ pramogų centrą. „Klaipėdos“ žiniomis, jame turėtų veikti penkios kino salės.

V.Rickus teigė nedramatizuojąs šios situacijos.

„Manau, kad „Žemaitijoje“ kinas išliks. Čia - ypatinga aura. Yra didelis skirtumas tarp to, ar eidamas su duonos maišeliu pakeliui užsuki į kiną, ar ateini į tikrą kino teatrą“, - komentavo V.Rickus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių