Muitinės vadovas: naujieji rentgenai patikros laiką sutrumpins iki 20 proc.

Medininkų ir Kybartų pasienio postuose įrengtos naujos mobilios rentgeno sistemos automobilių patikros laiką sutrumpins 10–20 proc. – iki 10 minučių vienai transporto priemonei, sako Muitinės vadovas.

„Sparta bus 10–20 proc. didesnė. Atrodo, kad tai yra nedaug, bet tos kelios papildomos minutės per vieną operaciją leis sutaupyti pakankamai daug laiko, kad praleidžiamų transporto priemonių srautas per dieną būtų didesnis“, – trečiadienį žurnalistams Medininkuose sakė Muitinės departamento generalinis direktorius Darius Žvironas.

Anot jo, tokios modernios sistemos pagerina sąlygas ir teisėtai dirbančiam verslui, kuris sutaupys laiko sienos kirtimui ir muitinės formalumų tvarkymui.

Pasak finansų ministrės Gintarės Skaistės, ši įranga leis efektyviau saugoti Lietuvos sieną nuo kontrabandos.

„Pereiname rentgeno sistemose prie Vakarų produkcijos, atsisakant kiniškos įrangos. Po 3–4 metų visa Muitinės turima rentgeno kontrolės sistema turėtų būti iš Vakarų valstybių“, – sistemų pristatyme Medininkuose trečiadienį sakė G. Skaistė.

Iš Jungtinės Karalystės į Medininkų ir Kybartų postus atgabentos mobilios rentgeno sistemos yra laikinos ir bus naudojamos apie 1,5 metų, kol bus įrengtos nuolatinės.

Anot Muitinės vadovo, iš viso šalyje planuojama vakarietiškomis stacionariomis pakeisti šešias kiniškas rentgeno sistemas – Lavoriškių, Medininkų, Šalčininkų, Kybartų, Panemunės ir Klaipėdos pasienio punktuose.

Dvi mobilias rentgeno sistemas „Rapiscan Eagle M60” Muitinė įsigijo už 6,4 mln. eurų, finansavimas skirtas iš valstybės ir Europos Sąjungos lėšų. Rentgenus įrengė informacinių technologijų sprendimų grupės „Atea Baltic“ bendrovė „Atea“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių