D. Radzevičius: programišiai puola ir tinklaraščius

Lietuvos žurnalistų sąjungos (LŽS) pirmininko Dainiaus Radzevičiaus tinklaraštis jau dvi savaites nepasiekiamas ne tik skaitytojams, bet ir pačiam autoriui – tuo pasirūpino vienas programišius.

Apsilankę interneto adresu, kuriuo paprastai buvo pasiekiamas D.Radzevičiaus tinklaraštis, lankytojai pamato žodžius "Hacked by Mir Bey – The Sniper" (Nulaužta Mir Bey – Snaiperio – angl.), užrašytus Turkijos vėliavos fone. Jokių veiksmų tinklalapyje lankytojams atlikti neleidžiama.

D.Radzevičius aiškino, kad dalis tinklalapio jau atgauta iš programišiaus, tačiau dar reikia atkurti svarbiausiąją dalį – turinį.

"Tą dalį, į kurią įsilaužė, atsiėmėme, bet turinys yra perdarytas. Mūsų kompiuteristas, kuris tvarko šią problemą, sako, kad tikėtina, jog per kažkurį įskiepį įlindo ne tik pas mus. Aš ieškojau to paties veikėjo nulaužtų puslapių ir jų radau ganėtinai daug", – situaciją aiškino LŽS pirmininkas.

Jis pastebėjo, kad daugiausia su šiuo kibernetinių išpuolių organizatoriumi susidūrė tinklaraštininkai, besinaudojantys "WordPress" turinio valdymo sistemos paslaugomis.

"Bandome atkurti tą turinį, kuris buvo sudėtas į tinklaraštį. Dabar kol kas jis negali grįžti į viešumą tokiu pat būdu, kokiu buvo pateiktas. Jeigu pavyks, artimiausiu metu paleisime. Turėtume šiandien tai nuspręsti", – sakė D.Radzevičius.

Pašnekovas nesiryžo spėlioti, kodėl buvo nulaužtas jo tinklalapis: ar tai buvo padaryta atsitiktinai, ar pasirinkta specialiai.

"Jeigu nepavyks atkurti, toliau iš naujo tai darysime. Tuo pačiu adresu, tuo pačiu būdu bendrausime toliau. Nieko labai baisaus neįvyko", – nenusimena D.Radzevičius. Taip pat jis palinkėjo saugoti savo duomenis, esančius interneto erdvėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių