Raginimai nepadėjo: Vyriausybė atleido S. Greičių iš PAGD vadovo pareigų

Vyriausybė trečiadienį iš Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) direktoriaus pareigų atleido Saulių Greičių.

Ministrų kabinetas pritarė Vidaus reikalų ministerijos (VRM) teiktam nutarimo projektui, kuriuo pasibaigus penkerių metų kadencijai, S. Greičius pareigas paliks spalio 6 dieną.

„Norėčiau padėkoti generolui Sauliui Greičiui už tarnybą, už bendrą darbą su Vidaus reikalų ministerija ir tuos pasiektus gerus rezultatus, kas susiję su tarnybos sustiprinimu, pareigūnų aprūpinimu ir, žinoma, už skaidrumą“, – posėdžio metu sakė vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė.

Ugniagesių ir pareigūnų profsąjungos ragino pratęsti S. Greičiaus kadenciją, tačiau A. Bilotaitė žurnalistams pirmadienį teigė, kad dabartinio PAGD vadovo kadencija pasibaigė, ji esanti generolui dėkinga „už glaudų bendradarbiavimą“.

Pasak ministrės, Lietuvoje randasi naujų iššūkių, susijusių su saugumo situacija, grėsmėmis, todėl tiek PAGD, tiek „apskritai visai Lietuvai“ yra keliami nauji tikslai.

Žiniasklaida skelbė, kad S. Greičių PAGD direktoriaus poste pakeis generalinis komisaras Renatas Požėla, jis kol kas to plačiau nekomentuoja.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kaunietis

kaunietis  portretas
Pozela su Bilotaite pasiruose sau vieta.Toks fainas buvo Pozela kol netejo Bilotaite ir tada visas sulindo jai
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių